Lunch på Södermanna

Häromdagen åt jag lunch på Södermanna som ligger i Söderhallarna på Medborgarplatsen i Stockholm.
Jag har ätit där många gånger tidigare men detta var mitt första besök på några månader. Jag undrar om de bytt ägare för det var personal jag inte kände igen och menyn var förändrad ganska så mycket.

En nyhet var Tacos, tacoskal mm precis som vanligt och med sojafärs. Den måste jag prova någon dag för tacos e himla gott det!

Mitt val häromdagen föll dock på maten med det spännande namnet Undurshka. Hade aldrig hört talas om det tidigare. En sökning på webben ger… inget… Men på menyn stod att de innehåller soja och quinoa mm. Två jättebitar fick jag och orkade inte äta upp allt, de var rejält mättande!
Smaken var ok, rätt så mild. De serverades med mycket grönsaker och med en vegansk kall sås.
Tyvärr kändes bitarna lite torra, men med såsen och grönsakerna slank de ändå ner utan problem.

Spännande att prova något helt nytt!
Och, jovisst, jag kan tänka mig att äta dem igen. Fastän de var lite torra.

Om jag minns rätt var priset 75:-

Jag gillar Södermanna. Har sett på webben att de får dålig kritik ibland, men jag gillar personalen (både nu och förr) de är trevliga. Tycker också att miljön, inträngd i en stökig hörna i en saluhall, är rätt skön. Inte för en lugn romantisk middag, men för en enkel måltid, ”bara sådär”.

Min undurshka:
sodermannalunchen

3 reaktioner på ”Lunch på Södermanna

  1. Lotta: Det finns ett gäng bra i stan, även om jag önskar det fanns fler förstås.
    Herman på sommaren är guld, med sin fantastiska utsikt när man sitter utomhus! Har du inte varit där tycker jag du ska prova!
    Kram

  2. Hej! Vad roligt att jag hittade det här inlägget. Var faktiskt på Södermanna i helgen och åt just Undurshka, jättegott enligt mig! Men visst var det kanske lite torrt, men jag gillar konstigt nog ”torr mat” :) Falafel är en stor favorit, och de här påminde lite om falafel. Skulle söka efter ett recept men den enda träffen jag fick på Undurshka var det här inlägget, hehe får försöka improvisera istället. Har för mig att de innehöll kidneybönor också?

    Intressant blogg förresten :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s