Vapiano

vapiano1
 

Har gått och blivit stammis jag. Stammis på restaurang Vapiano.

Det finns två Vapianos i Sverige, båda i Stockholm, och jag har fastnat för den i Gamla Stan.
Italiensk husmanskost är vad som serveras och detta till bra priser av en alltid trevlig personal. Pasta, pizzor och sallader mm finns på menyn.

När man kliver in på Vapiano får man ett kort, typ kreditkort, det läses av vid kassorna/barerna när man beställer något och man betalar sedan hela sin nota när man lämnar restaurangen. Ovanligt men rätt bekvämt.

Väljer man att äta pasta så är man med vid tillagningen av sin portion och kan påverka mängden vitlök, chili och andra kryddor. Under tiden småpratar man med den glade kocken.

Pastan tillverkas i lokalen bakom en glasvägg så det kan man titta på och även köpa i lösvikt och ta med hem. Färska kryddor odlas i ”växthus-hyllor” och står på varje bord så att man kan krydda sin mat själv. (För oss som inte är rädda för andras baciller…)

Lakto- och/eller ovovegetariska rätter finns det gott om. Flera pizzor och pastarätter att välja och vraka bland. Pizzorna är farligt goda… Allt känns mycket fräscht.
 

vapiano2
Min favoritpizza, Pesto Con Spinaci, med bladspenat, pesto-gräddsås, tomat och mozzarella.
 

Jag rekomenderar ett besök på Vapiano i Gamla Stan! (Systerrestaurangen har jag inte besökt.)

Obs, att kommer man dit efter 18-tiden är det oftast kö för att få bord. Då får man en sökare som talar om när ett bord finns klart till ens sällskap. Ingen stress alltså utan medan man väntar tar man något gott att dricka i baren.

Vapianos hemsida

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s