Vegetarisk lax i folie

Igår provade jag den spännande produkten vegetarisk lax. Den finns att köpa på Goodstore, 59:- för 300g.

Jag valde att tillaga den i folie i ugn, tillsammans med potatis, tomat och kokosmjölk mm. Laxen skar jag i bitar och brynte först snabbt i stekpanna innan jag la dem i paketet. För att få lite stekyta på dem. (Om det är bra eller dåligt för denna produkt har jag ingen aning om…)

Smaken och konsistensen var… hmm… som sojakött med lite av laxens ”seghet” och ett stänk havssmak.
Får vänta med att ge en mer detaljerad åsikt om för jag funderar fortfarande på vad jag tycker om den. Den slank ner, det var inga problem, men vad passar den till? Tror inte att min tillagning var den mest ultimata. Någonting säger mig att laxpytt kan vara nåt. Det ska jag nog prova med bitarna som är över.
Se ”receptet” nedan.

veglaxifolie

Vegetarisk lax i folie (följde inget recept utan fixade bara till nåt med det som fanns hemma).

Sprayade folie lätt med olja. La skivor av nästan färdigkokt potatis och rödlök på folien. Byggde på med tomatskivor, lite strimlad röd chili och en limeskiva. La på laxbitarna. Saltade och pepprade.
Skakade ihop en dressing med kokosmjölk, olivolja, pressad vitlök, salt och peppar och hällde över maten. Vek ihop mitt folieknyte och värmde i ugn, 200° i 20 minuter.
 

Uppdaterat 31/8 2009: Idag åt jag laxen för andra gången, denna gång i princip naturell och jag känner att nää… jag lär inte köpa den igen. Det finns så många jättegoda veggoprodukter medans denna hamnar typ längst ner bland dem jag provat så jag kommer nog aldrig att prioritera den när jag står i affären.
Därmot, om det är vegetarisk fisk man är ute efter, så finns det fiskpinnar från Redwood som jag gillar skarpt!

5 reaktioner på ”Vegetarisk lax i folie

 1. jag såg den när jag var på goodstore sist och funderade på om jag skulle köpa den, men så kom jag hem med stek istället. har du testat den? den var faktiskt riktigt god :) kanske inte så att jag köper den ofta men den är värd att äta om iaf :)
  du får ha en bra fortsättning på dagen.

  ps. vad fin din blogg är ds.

 2. Föredrar faktiskt riktig lax. Vet du att sojabönan behandlas kemiskt i en massa processer för att bli sojakött? Jumindre min mat är processad, dess bättre för min hälsa, resonerar jag.

 3. Molly: Nej steken har jag inte provat, men nu måste jag göra det!
  Tack! :)

  Boman: Riktig lax är gott, jag håller med dig. Men jag tycker om att prova nya saker, speciellt vegetariska sådana.
  Jag har valt att äta sojakött och har just nu inga funderingar på att sluta.
  Odlingen av sojabönor är inte heller direkt miljövänligt, men betydligt bättre att äta dem ”direkt” än att ta vägen via djurens magar så att säga…. Läste nyligen att
  om vi alla skulle äta sojabönorna direkt istället för att gå omvägen via kött skulle åtgången på sojabönor minska med mellan 80 och 90 procent.

 4. Det är ju ditt fria val, så klart. Jag ”fuskar” med riktig fisk och äter sojabönor som de är eller som sojamjölk och sojamjöl till matlagning. Klarar inte av konsistensen på sojakött.
  Du har så många fina recept så jag återkommer och kollar lite då och då.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s