EkoBar

EkoBar är en liten snabbmatrestaurang med nyttig, ekologisk och helvegetabilisk mat. De serverar burgare, grillspett, burritos, muffins och glass mm. Norrtull i Stockholm är platsen och igår fick jag äntligen besöka dem!

Vi möttes av en trevlig tjej i kassan. Trevlig service är a och o för oss och på den punkten blir det väl godkänt!
Pojkvännen bestämde sig för en kycklingburrito (den heter så fastän den är vegetarisk) och jag för en Tzatzikiburgare med bönsallad. Till det drack vi en varsin ekologisk äppeljuice.

Jag kan inte redogöra för hur burritosen smakade för vi provade inte varandras mat igår, men pojkvännen (som är köttätare) tyckte att den var god. Han uppskattade också att den kändes nyttig och att han blev lagom mätt av den, inte så där proppmätt och däst som man ofta blir av snabbmat.

Min burgare smakade bra och kändes nyttig. På minussidan var att den inte var riktigt varm ens när jag fick in den och så hade jag önskat att det var mer krydda i den, mer sting. Bönsalladen var riktigt god och kändes nyttig och fräsch.

Jag vet inte vad som ger minst miljöpåverkan på restauranger – att använda engångsmaterial eller att använda porslin och glas och sedan diska dem. Vi åt maten på plats och EkoBar serverade då vår mat i engångsmaterial, även juicen som vi fick i plastmuggar. Som sagt, jag vågar inte uttala mig om den biten men i min värld känns det fel med engångsmaterial…

Lokalen var fräsch så det var helt ok att sitta där och äta. Minus för lokalen är läget, den ligger inte särskilt centralt i stan, och för oss personligen ligger den ”helt fel”.
Vi var helt ensamma, (ackompanjerade av reggaemusik), vilket var synd för EkoBar förtjänar många gäster. Det är ett bra initiativ/koncept och de gör det bra. Vi vill äta där igen! Jag ser fram emot att prova flera av rätterna på menyn, jag hoppas dock att maten är lite mer kryddad nästa gång och rykande varm när den serveras.

EkoBars hemsida.

Inifrån restaurangen och min bönsallad + burgare:

ekobar1
ekobar2

2 reaktioner på ”EkoBar

 1. Lämnar kommentar här – tror Du är här oftare..

  Testa det där med löpning, om det inte funkar kan du ju alltid ta raska promenader istället..

  Men visst gjorde du ett ryck med joggning medan du var på Metrobloggen – usch vad jag var avis på dig då.. Och så dåligt gick det väl inte för dig?!

  Sen kan du ju alltid få expertråd av din bror :)

  Kramis!

  P.S Jag ska peppa allt jag kan om du börjar D.S

 2. Jag gillar också ekobar, särskilt stripsen var mycket godare än på traditionella hak. Och så är det förstås kul att ha så mycket att välja på när man är vegetarian!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s