Åk till Prag och ät soppa

För ett par veckor sedan var jag och min bästa väninna på weekendresa till Prag. En underbar stad som jag besökte för tredje gången (och än har jag inte tröttnat!), underbar för att den är så vacker och för den goda ölen!

Det har hänt saker där under de senaste åren och det är inte alls så knepigt att inte äta kött där. De flesta restauranger har en plats i menyn för vegetariska rätter så det finns mycket att välja mellan. Åtminstone om man äter ägg och mjölkprodukter.

Den i särklass bästa matupplevelsen under denna weekend var en enkel lunch på restaurang Kolkovna Olympia där vi slank in av en slump, ja vi var ölsugna och lite småhungriga och den såg trevlig ut helt enkelt. Och vilken lyckoträff! Deras vitlökssoppa och vitlöksbröd var helt sagolika!

Det var hela vitlöksklyftor i soppan, och hela råa klyftor till brödet så att man kunde krydda det extra på egen hand. Vilket vi gjorde. Oj vad vi måste fullkomligen ha stinkit vitlök efter den måltiden! 

Och vad sägs om priset – 21 svenska kronor för en tallrik superb soppa?! Så skulle det vara varje dag va?!

Nu börjar letandet efter receptet… har hittat ett på nätet jag ska prova, som möjligtvis är likt den soppan vi åt. Återkommer givetvis om den blir som jag önskar. I väntan på det tycker jag att ni ska åka till Prag och äta vitlökssoppa.
 

Garlic soup from Loštice
soup with fresh garlic, potatoes and curd cheese from Olomouc, served in grandma´s bowl
 

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s