Det här med portionsstorlekar…

Varje gång jag skriver ett recept här på bloggen, förutom för drycker, så funderar jag fram och tillbaka på hur många portioner jag ska skriva att det är för.
När vi lagar efter recept här hemma, recept vi hittar i tidningar eller i kokböcker exempelvis, så räcker det nästan aldrig till så många portioner som det står. Fyra portioner är ju vanligast – då räcker det till max tre för oss…

Är det bara vi? Äter vi SÅ ovanligt mycket??
Vad anser ni? Äter ni lika mycket som vi eller räcker fyra portioner till fyra hemma hos er?

4 reaktioner på ”Det här med portionsstorlekar…

  1. Hmm det där tycker jag är väldigt olika – men oftast så blir det som du säger.. Vi är två och lagar ofta fyra port för att få matlåda(or) men oftast så blir det bara en matlåda. Men å andra sidan är vi båda aktiva och rör på oss och tränar en hel del så någon större fara är det väl inte. Tror det skiljer sig väldigt mycket. Häromdan gjorde vi raggmunkar och då tog jag ett recpet ur en kokbok och tog ned det till 2 port, där var det mycket mat.. Vi kom direkt från gymmet och var hungriga men det hade lätt räckt till tre port..

  2. Rebecca: Så blir det ofta hos oss också, att fyra portioner räcker till en matlåda. Det är värre när det inte räcker till någon alls haha. :)
    Serverar vi en stor sallad till maten så räcker maten givetvis längre, men ibland slarvar vi med det och det är inte alls bra märker man. Så sallad ska man ha!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s