Hemmagjord müsli med grekisk yoghurt

Gjorde en sats müsli i veckan, av ingredienser jag råkade ha hemma helt enkelt.
Det finns flera sorters köpe-müsli jag verkligen gillar men numera gör jag oftast min egen, rostad (granola) eller orostad. Tycker att det är ännu godare och känns oftast nyttigare, lite beroende på variant förstås.

Den godaste hittills är nog denna men veckans müsli blev helt ok den med. Plitar ned innehåll och tillagningssätt under bilden.
Njöt av den idag tillsammans med grekisk yoghurt och honung, mmm! Yoghurten är från Lidl och är både god och billig – rekommenderas!

I müslin:

2 dl hackade naturella nötter
2 dl fiberhavregryn
1 dl rågflingor
1 dl quinoaflingor
1 dl dinkelflingor
½ dl linfrön (jag blandade hela och krossade)
½ dl solroskärnor
½ dl kokosflingor
½ msk solrosolja
½ msk flytande honung
½ dl juice (äpple, kiwi, lime använde jag, en ”GodMorgon”-juice)
1 dl torkade tranbär

Gör så här:

Blanda allt utom tranbären i en bunke. Häll i och sprid ut jämnt i en långpanna. Rosta i 175° i 15-20 minuter och rör om flera gånger under tiden. Håll koll, det bränns lätt i ”topparna”!
Låt müslin svalna och tillsätt först då de torkade tranbären.

4 reaktioner på ”Hemmagjord müsli med grekisk yoghurt

  1. Jag gör alltid min egen müsli, rostade en omgång nu ikväll faktiskt :) Utöver gryn och frön har jag i en himla massa ingefära, kanel och lite kardemumma också. Bästa frukosten! Jag måste säga att jag verkligen gillar din blogg, otroligt fina bilder och inspirerande recept! Är det okej att jag länkar till dig på min blogg? Ha en fin vecka!

    • Hej!
      Jag är rädd att jag kanske inte är rätt person att svara på det… Men när jag gör müsli som innehåller olja och/eller nötter brukar jag se till att vi äter upp den inom 2-3 veckor. Jag är rädd att det kan härskna efter en längre tid än så. Gör jag en torr variant, då jag rör ihop endast flingor, frön och eventuellt torkad frukt så kan jag ge den lite längre tid.
      Jag googlade på det nu och hittade andras åsikter och de tyckte mellan 2 veckor och en månad.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s