Lite blandat

Jag fotar alla möjliga saker och tänker att jag ska skriva om det här på bloggen. Det blir inte alltid så… Tiden går och bilderna ligger oanvända. Nu har jag letat fram några saker att visa er. Bättre sent än aldrig! :)

Göttbullarna från Astrid och Aporna provade jag för ett tag sedan.
Förpackningen är på 350 g och kostar 45 kronor på Goodstore. Ingredienserna är sojaprotein, soja, havregryn, lök, kidneybönor, potatis, mjöl, gluten, salt och kryddor.

Vad tyckte jag då?
På minussidan är det höga priset. Dessutom var de lite torra och föll lätt isär.
På plussidan hamnar smaken. Kände en tydlig muskotsmak vilket jag är förtjust i.
Framförallt har jag mycket muskot när jag äter stuvade makaroner. Stuvade makaroner = Saftigt och krämigt = Det gör inte så mycket att bullarna var torra, för med stuvade makaroner blev det ändå inte torrt.

Så, summan av kardemumman blir att jag kommer att köpa Göttbullarna igen. När jag ska äta stuvade makaroner.

Inför 2010 gav jag nyårslöftet att kasta mindre mat. Att anstränga mig ännu mer.
Det har blivit bättre även om jag fortfarande misslyckas ibland och saker hinner bli dåliga både på fruktfatet och i kylskåpet.
En rolig sak med dessa ansträngningar är att det leder till maträtter jag annars kanske inte kommit att tänka på. När jag rör ihop något av det vi har hemma som snarast behöver ätas upp. Fast en Google-sökning senare visar ofta att rätten inte är helt ny utan någon annan har oftast redan kommit på den…
Så var fallet med halloumiomeletten jag gjorde häromdagen (när både osten och äggen jag hade hemma behövde ätas upp). Halloumiomelett verkar inte vara så ovanligt, men jag trodde det när jag svängde ihop den. ;-)

Tärnad halloumi och halverade cocktailtomater förgyllde denna omelett.

På ICA Maxi köpte jag för ett tag sedan ett fint och lite skojigt bröd. Med en skiva chevre på toppen. Minns inte exakt nu men ytterligare smaksättning var rödbetor, honung och någon sorts frö tror jag.
Smaken föll väl inte just mig smaken så att säga men den såg riktigt tjusig ut!

En reaktion på ”Lite blandat

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s