Utflykt till Nynäshamn

Idag var vi på utflykt till Nynäshamn. Ungefär sex mil söder om Stockholm ligger Nynäshamn väldigt fint intill Östersjön. Nere vid hamnen finns ett mysigt område med små bodar som inrymmer caféer, glassbarer, presentshopar mm. Ett fiskrökeri finns där och några restauranger mm.

Till lunch hamnade vi på Restaurang Kroken nere vid hamnen. 95 kronor för dagens lunch. Det var en buffé med ett salladsbord och varmrätter i form av vegetarisk, fisk och fågel. Det vegetariska var en böngryta. Jag brukar tycka om böngrytor. Krokens böngryta var inte god. Ingenting var speciellt gott eller bra faktiskt. Servicen var usel. Personalen fick en utskällning med svärord och allt av en man som sa vad säkert flera gäster tänkte.
Tråkigt. Men vi gick halvmätta vidare…

…till en trevlig glassbar! Med en mycket trevlig och skojfrisk man som jobbade där. Två kulor glass vardera senare var vi på bättre humör. Mitt val av glass blev sorterna Äppelpaj med kanel och Banan-Choklad. Gottgottigottgott!

Eftersom vi redan ätit lunch, lite grann i alla fall (ja det var faktiskt så uselt), så kunde vi inte gärna äta en gång till… men jag önskade det när jag såg en bod som serverade quorn-fajitas!
Ja åtminstone så tror jag att ”qurn” innebär quorn… ;-)
Önskar verkligen att vi hade gynnat det initiativet istället men det var ju redan för sent…

Den enda shoppingen under besöket blev på fiskrökeriet. Inte fisk men jag fick med mig en burk marmelad. Rabarber och kanel är smaken på den, spännande!

En reaktion på ”Utflykt till Nynäshamn

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s