Odlingar sommaren 2011

Tänkte visa och skriva lite om mina odlingar denna sommar. Det är tyvärr så, som jag skrev i physalis-inlägget, att orken och motivationen tröt under sommaren (mer om det en annan gång) men det har växt en del ändå.
Tidigare års odlingar kan du läsa om här, här, här och här.

Fotona tog jag nyligen, när mycket var antingen förvuxet, visset eller uppätet. Men ni ser nog principen. ;-)

De tre pallkragarna, där det mesta av odlingarna äger rum, har samma plats som förra året. En vacker dag vill jag göra i ordning riktigt fint där, gärna med ett växthus!

En krydd-krage (denna), en för huvudsakligen sallad och en med lite blandat.

Årets kryddor: Dill, persilja, oregano, timjan, gräslök, dragon, basilika, rosmarin, mynta.

De flesta sorter har jag odlat från frö men rosmarinen köpte jag på Plantagen och planterade.

Oreganon är inte bara god som krydda, den har vackra blommor också!

Läste ett år för sent att mynta bör odlas i ett eget kärl för att den sprider sig så mycket. Den visade sig mycket riktigt ha tagit över hela pallkragen jag satte den i förra året… och en del av de andra två kragarna och runt omkring. Jag slet upp många meter av den i våras och slängde. La en planta vid en eländig plats på tomten (jag menar någon mojito vill man ju kanske kunna dricka under sommaren!), tänkte att ”tar den sig så tar den sig”. Medveten om att den kanske kommer att ta över hela… Den är på god väg, den trivs bra där bland stenarna. Ojoj, hur ska detta sluta? Kommer jag att ångra mig?

Mangold är nytt för i år. Den har trivts ganska så bra. Så snart jag skördar så börjar den växa igen så det är ständig tillgång på de röd-gröna bladen.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s