Fådda äpplen

Jag har fått äpplen av en kollega. Från hans trädgård.
Han har tipsat om att göra äppelmos för det blir tydligen jättegott av den sorten, så det planerar jag att göra.

Några ideer på vad jag ska göra mer?

20111025-084451.jpg

3 reaktioner på ”Fådda äpplen

  1. Frys in. Alex och jag skalade och delade äpplena, mätte hur mycket som behövdes för en äppelpaj och frös ner dessa äppelbitar med lite socker i en plastpåse. Bara att ta upp, tina och göra en smulpaj.

    /johan

  2. Äpplen! Haha, jag som gjorde ett inlägg igår eller i förrgår med lite länkar till några av mina äppelfavoriter, spana in det vettja! http://halv8hosmig.blogspot.com/2011/10/rara-sma-applen.html Det hetaste tipset (förutom mos som du redan gjort) är att skiva tunt och lägga på pancakes eller plättar, på ”smetsidan” liksom, när man steker dom. Pudra på lite kanel och sen steka äppelsidan. Fruktansvärt gott! (Och minst lika gott med päron!)

  3. Johan: Bra idé! Så brukar jag göra med rabarber. Mycket praktiskt. En paj gör man ju gärna då och då. :)

    Rebecka: Får lov att prova ditt plätt-tips tror jag bestämt, låter riktigt gott!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s