Risotto med svamp

Vilken härlig fredag! Skön halvdag på jobbet för mig som jobbar på kontor och till middag hade jag glädjen att få sätta mig vid dukat bord. Pojkvännen stod för maten idag.

Ett par gånger på kort tid har han bjudit på svamprisotto och det har varit mycket gott. Idag fick jag honom att berätta hur han svänger ihop den.

Risotto ”ska” göras genom att tillsätta lite vätska till riset, låta det koka in, tillsätta lite mer vätska, låta det koka in osv… Sånt omständigt är inte riktigt Peters melodi, han öser i allting på en gång, men vad gör väl det när det ändå bli så gott?!

Första gången var det lax till risotton och idag serverade han vegeschnizlar från Hälsans Kök. Båda passade utmärkt till.

Typ så här gick det till:

En blandning av kantareller och champinjoner, totalt ca 400 g, skars i mindre bitar. Frästes i en gryta i smör och olja tillsammans med 3 pressade vitlöksklyftor. 3-4 minuters fräsande.
Svampen togs upp ur grytan, ”svampvätskan” fick vara kvar. I grytan tillsattes 8 dl vatten och 2 grönsaksbuljongstärningar och det fick koka upp. Därefter tillsattes 4 dl avorioris. Detta fick nu puttra på låg värme i 15 minuter, lätt omrörning då och då. Svampen tillsattes sedan och det fick puttra i ytterligare 5 minuter.
Avsmakning med salt och svartpeppar innan 2 dl finriven parmesan tillsattes. Omrörning så att osten fördelades jämnt.

Gottgottigottgott! :)

3 reaktioner på ”Risotto med svamp

  1. FUSK!! FUSKIFUSKIFUSKIFUSK! ;) Haha, nej, det är klart att det går bra att göra så också, så länge som det smakar bra! Jag själv älskar risotto, men brukar stå och dalta med vattnet sådär som ”man ska” mest för att jag tycker det är ganska mysigt – jag skulle nog inte känna någon skillnad om någon fuskade som pojkvännen din ;) Ser himlens gott ut i alla fall!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s