Banoffee Pie

Då och då trillar man över sådana där super-recept som man vill göra om och om igen. Denna banoffee-paj tycker jag hamnar i den kategorin. Farligt god! Dessutom lättgjord. Det enda som är mindre bra är kanske kalorimängden i pajen… Men man kan ju inte gå omkring och tänka på kalorierna varje dag heller. :)

Jag stämplar den som ”Snabblagad” fastän den tar några timmar totalt att göra. Men saken är den att det som tar tid kan förberedas innan och då går den sedan väldigt fort att ”montera” precis innan servering.

Till en paj, ca 8-10 bitar, behöver du:

1 burk sötad kondenserad mjölk (ca 400 g)
200 g digestivekex (ca 13 st)
100 g smör
2-3 bananer
3 dl vispgrädde
Mörk choklad

Så här gör du:

Ta bort pappret på burken med kondenserad mjölk. Försök också ta bort klistret från burken (det blir lättare att diska kastrullen ju mer du får bort…)
Lägg burken i en kastrull och fyll på med vatten så att vatten täcker hela burken. Koka burken i 3 timmar. Burken måste under hela koktiden vara täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Efter kokningen, svalna av/kyl burken i kallt vatten.
Smula/mixa digestivekexen fint och blanda med smält smör. Tryck ut ”degen” i en pajform, gärna med löstagbar kant, och ställ kallt tills toffeen är färdig.
Bred toffeen över pajskalet. Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över bananerna. Toppa med riven choklad.

2 reaktioner på ”Banoffee Pie

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s