Några dagar

Tiden går så fort. Minns knappt vad jag pysslat med under de senaste dagarna som jag inte bloggat så flitigt. Men Canon-kameran och mobiltelefonens fotoalbum avslöjar en del. Vi tar oss en titt tycker jag!

Som förra inlägget berättade lite om så gjorde jag något riktigt kul förra helgen – det var dags för den traditionella shopping- och spa-helgen med bästa kompis Marie. De flesta vårarna unnar vi oss en övernattning på det japanska spa:t Yasuragi i Stockholm. På vägen dit stannar vi alltid i Sickla Köpkvarter för fika, lunch och shopping. På vägen hem från Yasuragi stannar vi också någonstans för lunch och shopping. En tradition som definitivt är här för att stanna!
Kanske gör Marie något blogginlägg om dessa dagar, hon var i alla fall flitig med kameran. Själv lämnade jag den riktiga kameran hemma, men mobilen förevigade dagarna så här:

Fika på Garden Bistro & Design i Sickla Köpkvarter. En riktig pärla att besöka tycker vi. Både för fika, lunch och shopping.
Vi delade på passionscheesecaken och kladdkakan och jag valde att dricka ananas- och passionsjuice till.

Lunchen, som jag skrev om i förra inlägget, intogs som sagt hos Bistro Voltaire. Har ätit där många gånger och jag gillar det verkligen. Det är något speciellt med ställen som har sin meny på en jätte-griffeltavla på väggen. Gillar! :)
På bilden intill sitter jag i min yukata (japansk bommulsrock) som man får vid incheckningen hos Yasuragi. Vi har just fått in varsitt glas med alkoholfritt mousserande vin och väntar på förrätterna.
Den nedre bilden visar våra lunchsallader som vi åt under shoppingrundan på hemvägen. Halloumi till mig och chevré till Marie. I Nacka Centrum var det.

I tisdags var vi på kick-off med jobbet. Middag och bowling på O´Learys på Norrmalm. Just Norrmalms-restaurangen har inte den bästa maten tycker jag, men i övrigt tycker jag att den är himla trevlig!
På min bowlingbana var vi jämndåliga kan man säga haha, men huvudsaken är att jag hade ledningen över de tre killarna efter första serien. Blev till sist tvåa. Vann över chefen och det var ju naturligtvis målet. ;)

Upptäckte plötsligt att min banan inte alls var min! Den var ju Peters, det stod klart och tydligt på den. Fick snällt lämna över den till pojkvännen. ;)
En jobblunch tog han och jag en långpromenad till ett litet café på Södermalm vi aldrig besökt tidigare. Högalids Finbageri heter det och jag åt en veggo-pizza så kalorierna jag promenerat bort var snabbt tillbaka.
Tillsammans med Peter var jag även på bio en kväll (såg Safe House, var medelbra). Innan filmen åt vi middag på den lilla restaurangen Södermanna Vegetariska. Där har vi ätit många gånger. Det är en härlig känsla att ha så många veggo-rätter att välja bland. På ”vanliga” restauranger finns det ju oftast bara en eller två att välja mellan. Burgare med klyftpotatis föll valet på denna gång.

I födelsedagspresent fick jag av Peter att gå på I ditt huvud med Henrik Fexeus och det gjorde vi igår. Började kvällen med ett pass på gymet, därefter middag på pizzerian med de fantastiska pizzorna – Ricardos. (Belöning för gym-passet hehe. ;))
Mätta och belåtna var det sedan dags för föreställningen där man fick sippa på vitt vin i salongen – mycket trevligt. I ditt huvud var väldigt bra så det var en superkväll!

Jag har faktiskt lagat mat hemma också. Gjorde bland annat en resa till barndomen, lagade äppelris som jag nästan växte upp på. Mamma lagade det ofta förr och jag åt alltid som om jag aldrig sett mat tidigare. Men så klart, den blev ju inte lika god som den mamma gör… Vanligt fenomen det där… fast jag fått receptet av henne. (Lägger upp det på bloggen senare.)
Quornfiléerna med smak av honung och kardemumma blev sådär… Däremot den krämiga saffranspapardellen föll oss i smaken. Den kommer vi att laga igen och då får ni receptet förstås.

2 reaktioner på ”Några dagar

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s