Två smaker av glass

Har testat två nya smaksättningar på glassen som görs på grunden grädde & kondenserad mjölk. Receptet här.
Lemon curd och Nutella var smakerna och jag tycker de blev riktigt goda båda två!

Noterade inte mängderna utan tillsatte på känsla… så ni får se detta inlägg som inspiration.

I lemon curd-varianten blandade jag smeten med lemon curd och färskpressad citron. Hällde smeten i en form och tillsatte sedan några klickar lemoncurd och drog föriktigt ut dem lätt med en gaffel. Så att det blev en lemon curd-glass med lemon curd-swirl helt enkelt.
Curden, åtminstone den jag använde, är så oerhört söt i smaken att den pressade citronen behövs för att det inte ska bli på tok för sötsliskigt!

Nutella-glassen gjorde jag genom att blanda smeten med lite äkta vaniljpulver och nutella. Hällde smeten i en form och klickade i lite extra nutella här och där.
Smakade farligt likt glassen Nogger och vi fällde nästan en varsin tår när den var slut. :)

4 reaktioner på ”Två smaker av glass

  1. Alltså du… Två av mina absoluta favoritsmaker – lemon curd och nutella – och så gör du glass på dem? Och tar sådana där lockande bilder! Det här blir farligt! De ser otroligt goda ut båda två, så fort jag skaffat mig nutella ska jag prova på den varianten <3

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s