Hemmagjord pasta till middag idag

Att göra egen pasta är varken svårt eller jobbigt. Särskilt inte om man har en pastamaskin för att ”kavla ut” degen med. Ja om man inte som jag tycker att det är hemskt jobbigt att göra själva degen förstås, att knåda… Vet inte varför jag tycker det är så jobbigt men jag undviker verkligen att göra deg av alla de slag.
Idag provade jag därför ”pastadegs-programmet” i vår bakmaskin. I med ägg och mjöl och välj program nummer nio och efter 14 minuter så har du din pastadeg! Så skulle det vara i alla fall och var det nästan. Jag knådade degen för hand i någon minut efteråt men sen var den fin och redo att gotta sig i kylskåpet en stund. Efter det blev den tagliatelle med hjälp av pastamaskinen. (Pastamaskinen är så smidig och bra!)

Så, med pastan tillverkad och redo för kokande vatten återstod att göra någon slags sås, om vi skulle få någon middag idag.
Valet föll på något enkelt. Några tomater, lite lök, pesto, mozzarella… Kändes perfekt i den perfekta eftermiddagssolen med det perfekta sällskapet – pojkvännen kom äntligen hem idag efter en dryg vecka på tjänsteresa i USA. :)

Inga exakta mått här men ös i bara, det går nog inte att misslyckas med dessa ingredienser!
Till tomatsåsen lät jag först gul lök och vitlök puttra i en skvätt olivolja några minuter. Sedan tillsatte jag hackade plommontomater, salt, svartpeppar och chiliflakes och lät puttra lite till. Under de sista två minutrarna lät jag färsk spenat och färsk basilika vara med i pannan.
Den kokta pastan blandade jag med lite pesto och tärnad mozzarella.
Pastan toppade jag vid servering med såsen och några pinjenötter.

Det är enkelt att göra egen pasta. Jag sa dock aldrig att det inte ser ut som ett bombnedslag ägt rum i köket efteråt. ;)

2 reaktioner på ”Hemmagjord pasta till middag idag

  1. Guud vad det där ser gott ut!! Din pasta ser ju helt perfekt ut. Jag gjorde egen pasta en gång.. ravioli för hand och haha det blev verkligen inte bra. Jättestora degklumpar. Sedan dess har jag inte vågat men vi har ju faktiskt en pastamaskin hemma, så det kanske är dags att testa igen! Kram.

  2. Tack så mycket! Fast jag vet inte om jag kan ta åt mig äran, det är ju pastamaskinen som är så himla bra! Jag vevar bara. :)
    Ravioli har jag aldrig vågat prova, men jag har länge velat… En vacker dag ska jag ta mod till mig.
    Kram

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s