Soliga dagar på Åland

Vi spenderade ett par dagar på ett underbart soligt Åland. Vi åkte omkring lite på ön första dagen och njöt av många vackra vyer. Fikasuget gjorde sig som vanligt påmint och vi stannade till hos Uffe på berget. Där fikar man med en härlig utsikt och knatar efteråt lämpligen upp i tornet som ligger strax bredvid för en ännu bättre utsikt. Inget för höjdrädda!
Jag provade en flaska av Ålands eget öl, från bryggeriet Stallhagen. Det smakade bra och jag frågade killen som jobbade i caféet vart man kunde finna detta bryggeri. Han förklarade glatt vägen och det fick bli vårt nästa resmål för dagen.

Stallhagens bryggeri och pub visade sig vara ett riktigt guldkorn på den åländska landsbygden! I fina gamla röda hus liggandes vid en liten sjö. En liten gårdsbutik är inrymt i lokalerna, men vi köpte ingenting där. (Fina saker men inte billiga.) Däremot drack jag en annan av deras ölsorter och Peter, som var chaufför, fick mini-smakprover av olika sorters öl utan kostnad. Bra service!

Vi satt länge på Stallhagens veranda, njöt av sommaren och ville knappt åka därifrån…

Efter ytterligare lite sightseeing på ön checkade vi till kvällningen in på Gröna Uddens Camping och slog upp vårt tält. Dags för middag och viljan att få till riktigt god korv på gasköket (till skillnad från den i förra inlägget…) Denna gång bestämde vi oss för att koka korven istället. Soja Wienerkorv från Hälsans Kök för min del. Salt, hel svartpeppar och ett par lagerblad i vattnet och oj vad bra det blev! Så gör vi vår korv-med-bröd-korv på gasköket i fortsättningen.
Gröna Udden var en bra camping (inte för att jag bott på så många och egentligen kan jämföra…) Lugnt och skönt precis vid vattnet. Vi delade en flaska vin till korven, njutandes den vackra sommarkvällen, innan vi gav oss ut på stan en sväng. En 18-hålsrunda äventyrs-minigolf som Peter vann med ett slag (arrrgh!) blev det bland annat.

Dagen efter provade vi förstås Åländsk pannkaka med sviskonkräm och grädde. Den smakade helt ok, fast nog tycker jag att den gotländska är godare. Om man nu kan jämföra de två?

2 reaktioner på ”Soliga dagar på Åland

  1. Vilka härliga bilder! Har själv inte varit på Åland (förutom när båten lägger till där mitt i natten när man sover…) men efter dina fina bilder får jag nog bege mig dit med familjen i framtiden!

    • Vi sa strax efter vi kom dit att, Hit ska vi åka igen och stanna längre den gången!
      Fungerar ju bra med språket också eftersom de är svensktalande. Vilket tokiga jag inte hade fattat innan haha… :-)
      Rekommenderar varmt ett besök där!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s