Glamourmiddag med tjejerna

I fredags var det dags för tjejmiddag igen. Fyra stycken är vi som träffas ibland och middagarna har olika teman (läs om vår tidigare rosa kväll här.) Denna gång var temat Glamour! Finklänningar, glittriga strumpbyxor, skimrande ögonskuggor och gnistrande nagellack, ja ni ser väl framför er? Och naturligtvis en guldduk på middagsbordet!
Upplägget är att en av oss fixar fördrinken, en annan förrätten, en varmrätten och den fjärde förstås dessert. Min uppgift i fredags var att bjuda på dessert.
Alla kvällens rätter var mjölk- och äggfria pga allergi.

Tog inte med mig kameran utan fotade med mobilen… inte så fina bilder men jag vill ändå visa er kvällen. Fördrinken har jag ingen bild på men den var bubblig med smak av persika. Frisk och god! Dukningen gjordes som sagt på en guldduk och med glittriga dekorationer så klart.

Bild

Till förrätt fick vi rårakor med ”crème fraiche” (gjord på soja) och rom. Vitt vin drack vi till. Här är min, den är utan rom för det tycker jag inte om, men oh vad gott! Måste börja göra rårakor hemma.

Bild

Kvällens varmrätt var pasta med en fantastiskt god krämig sås med fläskfilé (till de andra) men med quornbitar till mig. Den glutenfria pastan ska jag köpa och visa er för det var en av de godaste pastasorterna jag ätit! Till varmrätten drack vi ett rosévin.

Bild

Så var det dags för dessert. Jag valde att bjuda på en ”dessert-tapas”, lite smått och gott alltså. Hallonsoppa, havreflarn, choklad- och nougattryfflar och pannacotta med jordgubbssås. Dessertvinet Nederburg, Noble Late Harvest bjöd jag på till.

Bild

En jättetrevlig kväll hade vi som inte slutade förens sent. Nästa tema är redan spikat men det får ni se då vad det är. :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s