Vår nyårsafton

Vår nyårsafton spenderades alltså i Köpenhamn, på besök hos ett par kompisar till oss. Peter och jag bodde två nätter på ett hotell några minuters promenad från deras lägenhet. Frukost ingår sällan på hotellen i Köpenhamn (och är väldigt dyrt att köpa till!) så på mornarna plockade vi upp nybakat bröd på vägen till våra vänner och åt frukost tillsammans hemma hos dem, så mysigt!
Under våra dagar där så besökte vi Christiania, Tivoli och mysiga pubar. Vi inhandlade ingredienser till nyårsaftonens middag, njöt av utsikten från vårt hotellrum på 12:e våningen och åt bakispizza (så klart!) på nyårsdagen. Spelade spel, tittade på fyrverkerier, skålade i champagne och övade på det danska språket. Vi hade sådana där härliga dagar man lever länge på även efteråt.

Nyårsmenyn såg ut så här (om jag lyckas minnas allt det goda de hade ordnat till oss…!)

  • Jordärtskockssoppa med svamp och valnötter
  • Snackpaprikor fyllda med oströra och oliver, rostade morötter, rödbetor, körsbärstomater och portabellochampinjoner, hasselbackspotatis, sallad och kött till dem/lax till mig.
  • Citronfromage

Mobilkameran fångade några ögonblick:

De fyllda paprikorna är redo för ugnen… Jag tar en bensträckare mellan rätterna… Party! Det hängde mer och mer i den där taklampan ju senare på kvällen/natten det blev haha… Förrättssoppan… Morötterna och rödbetorna vi åt till varmrätten…

nyar1

En del av varmrätten… Några av Tivolis vackra dekorationer på nyårsaftonens eftermiddag… Kring midnatt åt vi dessa bakverk som jag inte minns namnet på, en dansk tradition är det i alla fall… Lunch utomhus på ett kallt Tivoli, öl och Fish and Chips… Festliga spår av nyårsfirande…

nyar2

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s