40-årsfest!

Jag har passat på att fylla och fira 40 sen jag skrev senast. 40 är det nya 20 sägs det så jag är inte alltför ledsen över det. Dessutom fick jag lov att visa leg på systemet veckan innan min födelsedag så jag känner mig ung fortfarande. ;-)

Köpte dricka, tilltugg och tårtor och så bjöd Peter och jag hem några av våra absoluta favoritpersoner på drop-in. Fixade alltså inte så mycket själv utan valde att göra det enkelt för mig. Beställde kanapéer från Canapexpress och hämtade tårtorna på ICA Maxi. Fick dessutom hjälp av bästa väninnan som gjorde pumpernickel-tilltugg i sista minuten (blev osäker på om de köpta kanapéerna skulle räcka) och dukade fram.

Det fanns lite allt möjligt att tugga och sippa på. I stora drag såg mingelmenyn ut så här:

 • Filodegskorg med getost och granatäpple
 • Kräft- och västerbottenquiche med löjrom på smördegsbotten
 • Kyckling Yakiniku med shiitake, röd paprika, salladslök och sesamfrön
 • Wrap med prociutto och grillad paprika ,”Torta di Gorgonzola ”och ruccola
 • Pumpernickel med chèvre och fikonmarmelad
 • Pumpernickel med blåmögelost och hjortronsylt
 • Grissini, salta snacks och godis
 • Tårta med mörk choklad och passionspannacotta
 • Tårta med skogsbär och vaniljpannacotta
 • LCHF-chokladmousse

Till välkomstdryck kunde man välja mellan en av våra favorit-mousserande – Prosecco la Robínía, alkoholfritt mousserande och alkoholfri cider. Sen fanns det allt möjligt att dricka, öl, vin, vatten, juice mm, bara att välja från bord, kylskåp eller ur sockerlådorna ute på kalla altanen. Vi som festade ännu efter midnatt kokade korv och åt med bröd, senap, ketchup och rostad lök. (Varför har jag inte ätit rostad lök till korven under alla dessa år?! Sååå gott!)

Festligheterna började vid tre på eftermiddagen och slutade vid fem på morgonen… Vi var lite slitna dagen efter och några var inte som folk igen förens tre dagar senare. Det ser jag som ett gott betyg på en fest! Jag hade så roligt, tänk att jag har så fina vänner och en sån fin familj! Vet inte vad jag gjort för att förtjäna det? Ett 20-tal gäster kom med sitt bästa humör och dessutom med jättefina presenter och blommor. Det var ett firande jag kommer att leva länge på.

tilltugg2

tilltugg3

tilltugg4

tilltugg1

La fram en meny på bordet (kompletterade med pumpernicklarna senare). Många vill ju veta vad de äter och själv hinner man kanske inte med att berätta vad det är och vad som finns.
LCHF-chokladmousse fanns för de som ville ha det istället för tårta men var framförallt menade till två personer som inte kan äta så mycket socker.
Det är bra att ställa till med fest under den kalla delen av året, då kan man kyla dryckerna utomhus. Sockerlådorna som jag fått av mina föräldrar var perfekta för ändamålet!

festmeny

drickapakylning

En reaktion på ”40-årsfest!

 1. Pingback: Året 2014, del 1 |

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s