Hälsans Kök Kebab

halsanskokkebab

Hälsans Kök har släppt en ny produkt – Kebab. Jag hade tänkt köpa den och testa men så plingade det på dörren och ett bud lämnade över en korg fylld med godsaker och en kylväska med just kebaben. I korgen låg resten av ingredienserna till Hälsans Kök kebab med stekt lök, kryddig bönsalsa och gräddfil. Så det blev det till middag idag. Och det visade sig vara riktigt gott!
Både Peter och jag tyckte mycket om både kebab-bitarna och hela rätten. Löken och tabascon gav rejält med sting, bönsalsan var frisk och fräsch med mycket smak och gräddfilen lugnade hettan lite, (jag hade tydligen smaksatt rätt friskt :-)).

Det blev alltså en mycket uppskattad middag (tack Hälsans Kök!) Kebaben kommer vi köpa framöver och rätten äter vi säkerligen igen. Peter åt fyra stora fullproppade tortillabröd och det säger mig att han lär tjata till sig att få äta det igen… Och inte mig emot!

Här är receptet från Hälsans Kök (finns också på deras hemsida):

Ingredienser:

3 röda lökar
2 tomater, i bitar
400 g färdiglagade svarta bönor eller kidneybönor, utan vätska
1 knippe koriander
juice av 1 lime
tabasco
salt, peppar
280 g Hälsans Kök kebab
125 ml gräddfil
8 tortillabröd

Gör så här:

Skala och hacka 1 lök. Blanda den hackade löken, tomater, bönor och koriander i en skål. Tillsätt limejuice, olivolja, lite tabasco och smaksätt med salt och peppar. Blanda. Skala och skiva resten av löken. Värm tortillabröden i ugn, panna eller mikra dem.
Värm lite olja i en stor stekpanna och stek bullarna och lökskivorna i 8-9 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

Servera kebab med bönsalsa, tortillabröd och gräddfil.

halsanskokkebab2

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s