Desserttapas

Jag är svag för att servera (och äta!) dessert i tapas-form. Första gången jag bjöd på det var under glamourkvällen med tjejerna och nu är jag rädd att jag kommer att trötta ut vänner och familj framöver med mina tapasdesserter haha! De är så roliga att göra och förhoppningsvis finner alla något de gillar bland godsakerna.

Härom kvällen när vi hade goda vänner på besök gjorde jag det visserligen väldigt enkelt för mig men vem säger att det måste vara krångligt att bjuda på dessert? Två sorters melon går snabbt att skära upp, en snabbgjord mangosoppa i snapsglas, köpta chokladpraliner och en hallonmousse som inte tar allt för lång tid att svänga ihop den heller.
Moussen lovar jag att återkomma med recept på. Har gjort den flera gånger och den smakar så gott! Håller dock fortfarande på att testa mig fram vad gäller konsistensen. I originalreceptet ingår gelatin vilket jag inte vill använda. Provar olika varianter med vegetabiliska geleringsmedel men vet ännu inte vilket sätt jag gillar bäst.

desserttaspas1

Vackra praliner.
desserttaspas2

Som matbloggare får man vara beredd på att gästerna bidrar med oväntad rekvisita! ;-)
desserttaspas3

2 reaktioner på ”Desserttapas

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s