Ätbart i min trädgård

I år odlar jag i liten skala. Det blev inte av att komma igång riktigt i våras. En del lathet kanske plus ett växthus som skulle ha levererats i vecka 19 men där alla delarna kommit till oss först vecka 26. Väntade och längtade efter mitt lilla glashus och tappade lusten och odlingsglädjen mellan alla besked om framflyttad leveransvecka.
Nu står det i alla fall på plats och lite grönska finns det allt där inne! Utomhus är det värre… Blåbären och hallonen som växer vilt på tomten har torkat och skrumpnat ihop av värmen och bristen på regn. Det gör mig så ledsen för jag ser fram emot bären varje sommar! Men det känns inte rimligt att vattna dem med dricksvatten… En hallonbuske försöker jag hålla liv i genom att vattna men de andra låter jag vara. Får hoppas på bättre bärväder nästa år.

Tog en foto-runda igår och så här såg det ut då.

På hallonbusken jag vattnar finns några hallon att äta, på de andra är alla bär bruna och uttorkade.
hallon

De få blåbär som finns ser ut så här…
blabar

Till och med den lättodlade myntan som överlever allt börjar bli lite torr. Kryddorna i växthuset får vatten varje dag och mår lite bättre.
mynta-kryddstege

Två sorters persilja, gräslök, rosmarin och tre krukor med basilika finns i växthuset.
kryddor

I växthuset finns också två tomatplantor. Fick tre plantor i ”växthus-inflyttningspresent” av min svärmor.
tomater

Den tredje plantan står utomhus och gottar sig mot husväggen.
tomat

Zucchinin fick jag också av Peters mamma och den växer så det knakar! Har aldrig tidigare sett något växa så fort!
zucchini

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s