Pasta med nektarin och chèvre

Kungsörnen har haft en tävling på Instagram, ”Pastatisdag”. Det gällde att laga sitt favorit-pastarecept och fota det. Mitt bidrag var väl inte riktigt min favoritpasta alla kategorier men däremot min favorit för den dagen. Jag kände helt enkelt efter vad jag var sugen på just då, åkte och handlade ingredienserna jag kommit på och lagade till rätten. Och det blev riktigt gott!

Kungsörnens spaghetti kokades och toppades med ruccola, krämig chèvre, pinjenötter, salt och svartpeppar. Allra högst uppe på toppen la jag nektarinklyftor som jag stekt i en liten skvätt olivolja och sedan penslat med honung. Penslade dem fortfarande liggandes i den heta pannan och lät honungen fräsa med några sekunder innan jag tog upp klyftorna.
En perfekt sommarlunch var det, lätt och fräsch.

Vem som vann/vinner tävlingen vet jag inte, har inte sett någon info om det än. Vinnare eller inte, hur som helst fick vi oss en god måltid här hemma. :)

Här är tävlingsbilden från Instagram.

nektarinpasta

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s