Växthuslunch med chokladfyllda hallon

Idag var Marie här för en lunch i växthuset. Vi bjöds på sol och varmt sensommarväder och jag bjöd på rostad färskpotatis med falaflar, kryddig hummus och en sallad med bl.a. squash och tomater från egen odling. Potatisen gjorde jag inte riktigt enligt receptet jag länkat till utan jag rostade dem med en massa färska kryddor från växthuset – två olika sorters basilika, persilja, gräslök och rosmarin. Med i ugnen fick också ett gäng hela vitlöksklyftor vara med, de blir så milda och goda av det.
Till dessert avnjöt vi i all enkelhet skivad honungsmelon och färska hallon fyllda med 70% mörk choklad. Och lite chips, man kan ju inte vara allt för nyttig. ;-) I glasen denna härliga eftermiddag fanns bubblig prosecco och därefter vitt vin. (Senare ytterligare en flaska prosecco när vi badade spabad men det låtsas vi inte om för då verkar det som att vi dricker hemskt mycket av det där gottiga. ;-))

växthuslunch1

växthuslunch2

växthuslunch3

dessert

chokladhallon

En reaktion på ”Växthuslunch med chokladfyllda hallon

  1. Pingback: Året 2014, del 3 |

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s