Äppel- och nektarinkräm

Idag har vi en pyssla-hemma-dag. Peter har jobbat mestadels utomhus med att ställa in utemöblerna i förrådet (snyft) och ge gräsmattan lite omvårdnad. Jag har hållit mig inomhus och tvättat, dammsugit, vikt tvätt å sånt. Vettiga och bra saker allting men det viktigaste sådana här arbetsdagar är nog ändå fika/vilopauserna! Under den första avnjöt vi en varsin smoothie innehållandes mango, nektarin, banan, chiafrön, hampaprotein och färskpressad apelsin. Under den andra åt vi kräm och smörgås. Äppel- och nektarinkräm närmare bestämt.
Sockermängden går fint att anpassa utifrån tycke och smak och beroende på hur syrlig frukten är.

Det här behöver du:

400 g tärningar av äpple och nektarin (mer äpple än nektarin hade jag)
4 dl vatten
½ dl strösocker
1 ½ msk potatismjöl

Så här gör du:

Koka frukten nästan mjuk i vattnet och sockret. Ta kastrullen från den varma plattan och rör ner potatismjölet som du först rört ut i en liten skvätt vatten. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och ta bort den igen så snart du ser första kok-bubblan. Klart!

appelnektarinkram

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s