Året 2014, del 2

Vi fortsätter med april – augusti!

April
En kompis fyllde 40 och vi åkte några stycken till London för att fira henne. På födelsedagens morgon skålade hon och jag i bubbel så här tjusigt på hotellrummet – i kaffemuggar! Man tager som bekant vad man haver. :)
April

Ett av mina favoritrecept för hela året tror jag bestämt att detta var – Iranskt ört- och saffransris.
April_mat

Maj
En av de fina presenter jag fick på min födelsedag var att flyga helikopter över Stockholm. Jag hade flugit en gång tidigare, utomlands, och har längtat efter att göra det igen. Att nu få se just Stockholm från ovan var super!
Maj

Den etiopiska kryddblandningen Bako hade jag länge tänkt testa och fick äntligen ändan ur vagnen! Den visade sig vara precis lika god som jag hört att den skulle vara. Lagade en quorngryta med den goda kryddan.
bakogryta

Juni
Årets första sommarmånad packade Peter och jag vår gamla folkvagn full med tält, sovsäckar, gaskök, matvaror och oss själva och drog till vackra Norge. Det blev en riktig guldsemester! Fastän jag lyckades bli matförgiftad av en mjukglass och hade feber och kräkningar i ett dygn på det absolut vackraste stället vi besökte – Geirangerfjorden. Bilden är tagen där och jag lyckades stå på benen en stund och smila upp mig för kameran.
Juni

Det blev inte mycket lagat i juni (förutom på gasköket i Norge!) men en kladdig brownie svängde jag ihop. Jättegod!
Juni mat

Juli
En stor del av sommaren gick åt till att ordna för mitt växthus (som till slut levererades efter stora förseningar från tillverkaren). Vi stensatte ytan det står på och monterade ihop alla husets miljoners delar (det kändes så…) och till slut blev det äntligen klart! Nu finns där ett staket runt också men det byggde vi först under sensommaren.
Juli

Några härliga sommarkvällar tillsammans med goda vänner hann vi med. Ett par av dem fick prova denna enkla men väldigt goda förrätt, en sallad med mozzarella, tomatsås och rostad mandel.
Juli mat

Augusti
Kattungen Rufus valde mina föräldrar som familj då han dök upp hos dem en kväll, mager och trött. Han fick mat och kärlek och blev snart (som ni kan se!) en mycket välmående liten katt! Peter och jag fick äntligen träffa honom i augusti, efter att ha hört så mycket om honom på telefon.
Augusti

En av sommarens härligaste kvällar blev vi bjudna hem till en killkompis som bjöd oss på lax och färskpotatis med primörer. Det var så gott att jag lagade till såna där primörer med potatis hemma sen ett par dagar senare.
Augusti mat

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s