Året 2014, del 3

Hej på er, och god fortsättning!
Jag var dessvärre lite tyst nu inför och under nyår och det beroende på en elak huvudvärk. Den gjorde att det varken var roligt att planera nyårsmat eller laga den. Peter och jag fick ihop lite käk i alla fall och tolvslaget firade vi med bubbel i bubbel (mousserande vin i spabadet).
Quornfiléer med crushed potatoes och svampsås var middagsmaten och Ben & Jerry´s-glass åt vi till dessert. Så enkelt får det lov att bli ibland… fast vi hade en mysig kväll ändå. Huvudvärken lättade mot kvällskvisten.

Nu ska jag se tillbaka på de sista månaderna av 2014, del 3 av årssammanfattningen alltså. Inte så enkelt då jag knappt fotat alls och knappt heller lagat mat… Men har fått ihop några bilder ändå!

September
Tillsammans med min svärfar deltog jag i Motorhistoriska Sällskapets i Sverige’s rally för veteranmopeder. En rolig och annorlunda (och lite läskig…!) aktivitet för mig som inte är en van mopedförare.
September

Denna månad bjöd jag Marie på lunch i växthuset. Bland annat bjöd jag på hallon fyllda med mörk choklad.
chokladhallon

Oktober
I slutet av sommaren började jag på ett nytt jobb, efter en tids arbetslöshet. Jag trivs jättebra och en rolig sak vi har där är tisdagsfrukostar. Vi turas då om att bjuda på frukost helt enkelt. I oktober var det min tur och jag fixade fram det här. Olika sorters hembakt bröd, yoghurt och hemmagjord granola mm. En så mysig tradition!
Oktober

Jag bakade no-knead bread flera gånger under månaden (bl. a. till frukosten på jobbet). Naturellt och med olika fyllningar. Ett så himla bra recept är det!
nokneadbread10

November
Den 22:a november var det dags för Stockholm Tunnel Run. Ett 10 km långt lopp i Norra Länken-tunnlarna. Jag blandade powerwalk med löpning och fotopauser med insupande av tunnlarnas konst och ljusdekorationer. Jag och ganska så många andra människor…
November

I slutet av månaden kickade jag igång julen här på bloggen med risgrynsgröt.
risgrynsgrc3b6t

December
Det var en klen månad fotomässigt sett… hittade denna bild i mobilen efter lite letande. Tagen i sluttampen av fixandet av mitt sovrum/vårt gästrum/extrarum. Vi har precis ställt in möbler och annan inredning efter att ha målat tre väggar i färgen lin (beige). Den blommiga tapeten fanns där sedan tidigare. Att det är två olika gardiner i fönstret beror helt enkelt på att jag ännu inte bestämt mig för vilken av sorterna som skulle få vara där.
Nu undrar ni kanske varför jag har ett eget sovrum. Jo, vissa nätter snarkas det lite väl mycket i det här huset och då är det skönt att kunna flytta på sig och ändå få en god natts sömn.
December

Mer brödbak. I denna decembermånad en julig variant med fikon, russin och valnötter.
fikonbrc3b6d

Det var mitt 2014. En liten liten del av det i alla fall! :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s