När slumpen får bestämma

Jag har länge tänkt att låta en slumpgenerator bestämma vad jag ska laga till, men tror inte att jag någonsin kommit till skott med den idén. Peter brukar visserligen emellanåt få säga en siffra när jag sitter med ett antal recept framför mig och inte kan välja mellan dem men då har jag ju ändå nästan valt vad vi ska äta.
När Sandra häromdagen skrev om sin kokboksroulette kände jag att, Nej nu jäklar ska jag komma igång med det! Och så blev det!

Bestämde mig för att låta alla kokböcker jag har framme nu vara med. 47 stycken visade de sig vara och av många olika varianter. Exempelvis såna med bara frukostar, bara såser, böcker med indisk mat och böcker med bara pannkakor och våfflor. Och ett gäng med allt möjligt i förstås. Det kunde alltså bli vad som helst, mycket spännande!

Googlade fram en slumpgenerator på nätet (”number randomizer” eller ”number generator” tror jag jag sökte på). 1-47 (antalet böcker) gav siffran 8 vilket var Rutiga kokboken. Den har mååånga sidor och slumpen gav mig sidan 614 och sedan fjärde receptet på den sidan – Kiwisallad!

En dessert passar fint en fredagkväll bestämde jag, så igår kväll åt vi den. Jag äter sällan fruktsallader av någon anledning, men jag undrar om det inte blir ändring på det nu?! Ojoj vad god den var!
Jag följde inte mängderna i receptet utan blandade ihop lagom mycket helt enkelt. Det här behöver du och så här gör du:

banan
kiwi
mandariner på burk
vitt vin
vispgrädde

Skala och skiva banan. Skala och tärna kiwi. Häll av lagen från mandarinerna.
Blanda all frukt och häll en skvätt vitt vin över dem. Ställ salladen kallt en stund.
Servera med lättvispad grädde.

kiwisallad

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s