En klassiker med en twist

Äntligen lördagkväll! Jag gillar de kvällarna för det innebär i min värld i princip alltid att jag varit ledig på dagen och att jag dessutom är ledig dagen efter också och det är en perfekt kombo om du frågar mig. :)
Tanken denna kväll var en trerätters med vin här hemma men jag vette sjutton om vi orkar desserten?! Är ganska så mätta nu efter varmrätten och klockan är halv åtta redan… men vi får se. Jag vill orka för det är en kokboksroulette-dessert som ska göras igen! Tredje rouletten nu, jag tycker det är så roligt! Nummer två var ett ljust matbröd som inte alls blev bra så jag har inte skrivit om den.
Hemmagjord klyftpotatis med veggofiléer och vitlöksbearnaise åt vi till varmrätt. Innan det, till förrätt, en riktig klassiker får man väl säga – bröd gratinerat med honung och chèvre. Baguetterna var slut i affären så vi körde med ciabatta istället, fungerade finfint. Honungen var en timjan-honung vi köpt på Kreta. Lite torkad timjan gav extra smak och det var så gott så gott!

Receptet är enkelt,
Lägg chèvre på brödskivor. Ringla över honung (och eventuell krydda). Gratinera i riktigt varm ugn.
Servera gärna med rostade pinjenötter eller gröna goda blad. Och varför inte lite extra honung!

chevrehonung

timjanhonung

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s