Grillkorvspremiär och snart blire grönsaker!

Idag har vi haft underbart vårväder här! Vi passade på att vara ute på tomten och fixa. Städa bort vintern och hjälpa våren på traven. Och som (nästan) alltid när vi trädgårdsfixar så grillar vi korv till lunch och idag blev det säsongspremiär. Om man får räkna grillning på elgrill?
Elgrillen köpte vi när vi bodde i lägenhet, det var den enda typ av grill som var tillåten att använda på balkongen där. Nu grillar vi oftast på vår kolgrill men elgrillen åker fram då och då, den är jättebra och smidig!

korvgrillning

Växthuset ligger ganska så öde än så länge men jag har städat ur det värsta som tagit sig in under vintern. (Det är nästan märkligt hur mycket barr och djur som hittat dit!) Fönstertvätt och lite annat återstår men snart står det redo för en ny odlingssäsong.
Den enda växtligheten där inne nu är några vårblommor som står där tillfälligt och några suckulenter som fått övervintra där inne. Kommande hyresgäster i det lilla glashuset är bara ett par veckor gamla och inte stora alls. Förodlingarna är i full gång och tomat, gurka, persilja, basilika och mycket mer växer så det knakar. Fler sorters frön ska ner i jorden under våren och det blir spännande att se vad jag lyckas bra med att odla i år och vad jag inte lyckas få att trivas.
Förodlingarna står i solskenet i vardagsrummet och gottar sig om dagarna. Än så länge mår de flesta sorterna väldigt bra ser det ut som!

vaxthus

odlingar

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s