Några dagar i London Town

Tillsammans med Marie var jag nyligen några dagar i London, en stad vi båda är förtjusta i sedan länge. Som vanligt när jag varit ute och flängt gör jag några bildkollage här, med fokus på mat och dryck förstås. Har en del guldkorn jag vill tipsa er om.

Snart ska jag komma igång med recept-bloggandet igen… Det har varit lite hektiskt den senaste tiden och den biten har dessvärre fått stryka på foten. Två semesterresor (den ena till London alltså), mycket att göra på jobbet och många dagar och kvällar med ideellt arbete för en förening jag är med i. Men nu blir det lugnare ett tag framöver så recept kommer. Somriga sådana hoppas jag… om nu sommaren behagar komma någongång. :)

Bara mobilbilder från London tyvärr, orkade inte bära runt på kameran.

Vår första kväll i London slog vi på stort och åt trerätters på Jamie’s Italian vid Piccadilly Circus. Fast så fasligt dyrt var det inte, men trerätters är inte ofta vi äter när vi går ut. Förrätten jag valde, Italian Nachos, var galet god! Friterad ravioli med tomatsås… jösses… Skulle kunna gå dit igen bara för att äta den. Vegetarisk pasta till varmrätt och glass till dessert och bra service fick vi hela kvällen.
1-Jamie-Oliver

Hotellet vi bodde på var The Cumberland och ligger vid Marble Arch. Ett bra hotell med perfekt läge för vad vi vill göra i stan. Åker jag till London igen lär jag kolla om det hotellet har lediga rum.
En bra sak med läget är att det ligger en Pret a Manger precis intill och det är ett snabbmatställe ingen av oss verkar tröttna på. Gott, bra pris och känns hyfsat hälsosamt. Tror vi köpte vår frukost där tre mornar av fyra. Gröt till mig förstås, jag har svårt att vara utan gröt. :) Med en varm smörgås till Marie och en varsin juice eller smoothie så begav vi oss till någon parkbänk i närheten och avnjöt frukostarna i solskenet.
2-Frukost

En dag besökte vi det megastora shoppingcentrat Westfield. Då blev det frukost där istället, en varsin jättesmoothie från Boost Juice Bar. Lunchen samma dag åt vi i samma centra på restaurangen Gourmet Burger Kitchen. Ett ställe jag skrivt om tidigare men då från våra Dublinresor. Vi var så glada över att hitta GBK även här och det var precis lika gott som alltid hos dem, dvs superdupergott! De har alltid flera spännande veggo-burgare på menyn.
Den stora bilden visar min Veggie Fish & chips på puben The Sussex. Så himla god även den! Så här beskrivs den i menyn: A vegetarian twist on a British classic! Halloumi cheese marinated in coriander & lemon juice and hand-battered, served with chips, your choice of mushy or garden peas and tartare sauce.
Till The Sussex gick vi efter vi gått på guidad rundtur till fots anordnad av Sandemans New London Tours – tips tips!
3-Lunch-mm

Till middagsmat blev det också falafel- och halloumiwrap från Pret a Manger, en pizza från Spaghetti House (ok men ingen höjdare) och en burgare på flygplatsen på vägen hem. Lite otippat kanske så var flygplansrestaurangen, Wondertree i Heathrows terminal 2, en av resans höjdare. Mycket trevlig service och mat som var så god så god. Jag åt en Dukkah Veggie Burger – crushed-nut coated, spiced yellow pea & shredded veggie patty with tzatziki, rocket, roasted red pepper, grilled halloumi, vine tomatoes, hummus & harissa, sesame & poppy seed glazed bun… Ja ni hör ju själva hur god den var. :)
5-Middag

En bild på grönskan i Hyde park, bara för att det är så vackert. :)
Men sen hörni ser ni mig uppe i Sky Garden, ett ställe med grym utsikt och schysst stämning. Det stället rekommenderas varmt. Här var vi ett par timmar och drack rosé och slappade. Ölen nedanför drack vi en småkylig kväll i Hyde Park.
6-Blandat

Sist men inte minst så avslutade vi vår tid i stan med en Afternoon tea i orangeriet i Kensington Gardens/palace. Inte gratis och lite virrig service emellanåt men väl värt det ändå tyckte vi. Fantastisk miljö, lyxig känsla, god dryck och ”mat” och trevligt helt enkelt. Vi lyxade till det extra mycket genom att beställa in en flaska bubbelrosé och vi satt länge och smuttade på vinet och smååt av allt det goda som dukats fram till oss.
En bra avslutning på härliga dagar i London Town!
4-Afternoon-tea

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s