Fina sommardagar tillsammans med fina personer

Jag är nyss hemkommen från ett par dagar på vift. Min semester börjar egentligen först nästa vecka men onsdag och torsdag denna vecka har jag varit ledig. Peter och jag passade då på att besöka ett par goda vänner i deras gulliga lilla torp strax utanför Linköping, en sommartradition sedan några år. På vägen hem idag mötte vi upp Peters föräldrar i Trosa, för en middag och en kort visit på Trosa Hamnträff.
Kameran hade jag för en gångs skull med mig dessa dagar, och fotade en hel del. Har varit lite dålig på det annars på sistone. Här kommer några av bilderna, främst sådana på maten vi ätit förstås!

Våra vänner välkomnade oss med bubblig dryck och strålande solsken!
fördrink

Alkoholfritt för Peter för vi skulle nämligen på utflykt med bil framåt kvällskvisten och han var vår chaufför.
fördrink2

Både för-, huvud-, och efterrätt tillagades (delvis) på grillen. Brödet till förrätten grillades och på lades mozzarella, tomater och färsk basilika. Så gott och sommarfräscht!
förrätt

Tillbehör till huvudrätten ställdes fram…
huvudrätt1

… det visade sig att vi skulle få burgare. Panko-panerade torskburgare närmare bestämt med spännande smaker till. Ett recept från boken Glöd med Björn Frantzén.
huvudrätt2

Snart ätklara burgare.
huvudrätt3

Som visade sig vara jättegoda!
huvudrätt4

Efter maten, när vårt fantastiska värdpar började förbereda desserten, rörde Peter och jag på benen en stund. Här står jag på grusvägen utanför torpet med majsodlingar i bakgrunden.
jag

Persikopaj tillagad på grillen med vaniljglass till rundade av vår trevliga lunch. En sån där form vill jag köpa för jag vill också göra paj på grillen!
persikopaj

Sedan klämde vi alla fyra in oss i Peters och min gamla folkvagn och åkte till Vadstena. Där var det Nostalgiafton med många veteranbilar, trevliga uteserveringar och massor med människor och hundar.
vadstena1

Jag hade inte varit i Vadstena tidigare så vi gick runt länge och tittade på slottet, klostret, de mysiga smågatorna och den vackra utsikten mot vattnet. Vi tog en öl i en mysig trädgård och där kom regnet och vi började se fram emot att åka till torpet igen för den utlovade ost-och-kex-brickan och gott vin!
vadstena2

Med regnet infann sig en viss känsla av ruggighet men den jagade vi bort med hjälp av en värmande brasa. Framför den satt vi länge och pratade.
ostochkex

Kvällen före blev så att säga ganska så lång så frukosten åt vi snarare vid lunchtid än frukosttid. Men vad gör det när man får bröd från det lokala vedugnsbageriet? Så där härligt segt och saftigt med krispigt skal. Här var dock det mesta redan slut.
frukost

Mätta och belåtna efter frukosten begav vi oss till Ljungsbro och Cloettas outlet-butik där. Det är bra att vara mätt när man besöker dem så att man inte köper för mycket godis! :)
Jag köpte två påsar Polly med Ahlgrens bilar-smak och några olika sorters Läkerol.
cloetta

Sedan var det dags för en bit mat igen. Denna gång på Löfstad Slotts värdshus.
löfstad slott1

Fint slott med fin slottsträdgård.
löfstad slott2

Här gick vi in.
löfstad slott värdshus

Vegetariskt alternativ fanns inte på menyn men vår trevliga servitör (och säkert en trevlig kock också) ordnade fram parmesan-panerad aubergine med rostad potatis och en massa andra goda tillbehör till mig. Alla var vi mycket nöjda med vår mat på värdshuset.
löfstad slott lunch

På kvällen sen, på vägen hem, så stannade som sagt jag och Peter i Trosa. Där var det hamnträff (veteranbilsträff) och vi gick tillsammans med Peters föräldrar runt och tittade på bilarna en stund. Dock kom regnet och vi blev inte så långvariga.
trosa hamnträff

Fast innan regnet kom hann vi äta middag i solsken nere vid hamnen. Jag en grillad smörgås med fetaost mm och Peter valde en mjukglass med chokladsås. För vem har sagt att middag nödvändigtvis måste bestå av riktig mat? Och glass som är så gott också! :)
middag

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s