Hemgjord granola

Klockan är strax efter elva och jag har just ätit frukost. Det låter kanske illa med så sen frukost men är inte så jättehemskt ändå. Jag sov bara till åtta men då gick jag upp och rostade en plåt med granola och sen bakade jag en nougattårta. Därefter plockade jag blåbär, hallon och smultron och SEN gick jag ned till växthuset för att äta min frukost! Nyrostad granola förstås. Och bären givetvis. Och sommarfavoriten citronyoghurt.

Granolan blev mycket god tycker jag så här kommer receptet!

Det här behöver du:

4 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
1 dl naturella solroskärnor
1 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
½ dl kokosflingor
½ dl grovhackade valnötter
2 msk råsocker
2 msk rapsolja
2 msk vatten
1 dl totalt av russin och mullbär (jag använde en färdig blandning)

Så här gör du:

Blanda havregryn, dinkelflingor, solröskärnor, linfrön, pumpakärnor, kokosflingor, valnötter och råsocker. Tillsätt rapsolja och vatten och blanda ordentligt, tryck gärna in vätskan i torrvarorna lite lätt med en slev.
Bred ut på en ugnsplåt. Rosta i 200° i 15-20 minuter. Rör om 3-4 gånger under tiden.
Låt svalna och blanda därefter i russin och mullbär.

hemgjord-musli

2 reaktioner på ”Hemgjord granola

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s