Auberginesill

Även om jag äter fisk så äter jag aldrig sill, för jag tycker inte om det. Så det är lite trist på julbordet när de andra äter sin sill och jag redan börjar på varv två direkt liksom. Med sojakorv- och bullar. Men med denna auberginesill, som jag gjorde förra julen, behöver jag inte känna mig ensam!

Ett annat bra tips, om du äter fisk men inte just sill, är att ”göra sill” fast på fiskbullar. Det blev jag bjuden på i påskas tror jag det var, av min svärmor. Tre olika sorter hade hon gjort och alla var jättegoda! Alltså olika såser/inläggningar, precis som man gör med sill.

Nu till receptet med aubergine. Gott och lättlagat. Precis som jag gillar det ni vet!

Det här behöver du:

1 aubergine
1 ½ dl crème fraiche
½ dl majonäs
4 msk söt-stark senap (eller blanda olika senapssorter)
½ dl hackad dill
½ liten rödlök, hackad

Så här gör du:

Skala auberginen (skalet ska inte användas).
Strimla den och koka strimlorna i kraftigt saltat vatten i 5 minuter.
Skölj strimlorna i kallt vatten direkt efter kokningen.
Rör ihop alla övriga ingredienser till en sås. Blanda ner de avsvalnade auberginestrimlorna.
Låt stå kallt till servering.

auberginesill

En reaktion på ”Auberginesill

  1. Pingback: Några julfavoriter – Vego Inspira

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s