Kurs i vegetarisk matlagning

För ett par veckor sedan var jag på en kortare kurs i vegetarisk matlagning. Vi var sju personer + en lärare som lagade mat och åt tillsammans en kväll. Temat för kvällen var hälsosam vegetarisk julmat.
Kursen anordnades av min arbetsgivares idrottsförening. De fixar fram allt från söndagspromenader, löp-skolor, foto-utbildningar till ja… kurser i vegetarisk matlagning exempelvis!
För 300 kronor ingick mat, lärare och lokal kan man säga och det var väl spenderade pengar. Jag hade både väldigt roligt, lärde mig mycket och åt väldigt god mat! Och inte minst var det så kul att få laga mat i ett restaurangkök. Så smidigt och bekvämt!

Menyn såg ut så här:

Jag har lagat flera av sakerna både en och två gånger efter kurskvällen men bara hunnit fota och lägga upp ett av recepten på bloggen när jag skriver detta (salladen). Men resten kommer för, som sagt, det var jättegott det vi åt!

Här är en del av köket vi arbetade i. Bänken under kryddburkarna blev min plats visade det sig. Jag fick uppgiften att göra salladen och det fanns det bra plats för där.
matlagning1

Här hade jag kommit en bra bit på väg med salladen. De flesta ingredienserna hade jag skalat/strimlat/hackat osv men eftersom framförallt rödkål färgar av sig så fasligt blandade jag ihop salladen först strax före serveringen.
matlagning2

Frikadell-, jordnötssås- och edamameböns-gänget in action.
matlagning3

Vår lärarinna la en sista touch på maten precis innan vi fick hugga in på den. Lite persilja på är ju sällan fel.
matlagning4
matlagning5

Chokladmousse på avokado har jag gjort hemma tidigare men inte tyckt om. Denna däremot var supergod! Den fick avrunda vår finfina middag som vi själva fixat till så bra. Sen var det bara diskning och städning kvar men det gick fort när vi var många. :-)
matlagning6

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s