Nyårsaftonens meny

Jag har inte gett er några tips inför dagens nyårsmiddag… och jag vet inte om jag har så många på lager att komma med heller… Festmat är inte det jag lagar mest av kan jag konstatera. Speciellt inte nyårsmat. Under de senaste åren har vi oftast ätit middag hemma hos vänner och då har jag inte behövt fundera på en meny alls. Och ett par nyårsaftnar har vi varit hemma i lugn och ro ”bara” Peter och jag och visst, en trerätters brukar vi svänga ihop men inga extremt tidskrävande, lyxiga eller dyra rätter brukar det bli.

I år är ett sånt år då vi tackat nej till kompisar. Inte för att vi inte vill umgås med dem utan för att det finns en sak som lockar ännu mer – vårt hem och lugnet där. Det är det bästa stället på jorden! Och då vi var bortresta under julen, hos mina föräldrar, så ska det bli extra härligt att få njuta av vårt vinterpyntade hem. (Som vi knappt sett känns det som, fattar inte hur det kan vara så mycket hela tiden?! Roliga saker visserligen, men ändå! :))

Men nu var det ju mat vi skulle prata om! Kvällens meny:

  • Getostgratinerade tomater och rödbetor
  • Broccoli- och ricottafylld ravioli med brynt pumpasmör
  • Chokladmousse gjord på avokado och dadlar, med hallon och björnbär

Chokladmoussen har jag ätit tidigare, det var den som gjordes på matlagningskursen jag var på. För- och varmrätten har jag hittat i Bonniers vegetariska kokbok och de äter vi för första gången. Hoppas att det blir gott!

Försöker dra mig till minnes om jag har några festliga recept att tipsa om, om det skulle vara så att du ännu inte spikat nyårsmenyn. Kommer att tänka på grönsakscocktailen vi gjort till förrätt flera gånger men som ändå inte fastnat på bild. Serverad i fint glas blir den riktigt tjusig!
Den lilla tarte tatinen, också en förrätt, kändes även den lite fin och till dessert kanske denna fräscha kokospannacotta skulle kunna passa?

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s