Hälsosam chokladmousse

En nyttigare variant av chokladmousse är inte fel tycker jag! Denna gjorde vi på matlagningskursen jag berättat om. Receptets ursprung är för mig okänt men jag gillar den skarpt. Till skillnad från vissa andra… min kära pojkvän vill inte äta den alls… vilket betyder att jag får äta desto mer! :)

Visst, den smakar inte som ”vanlig” chokladmousse och jag förstår att den inte faller alla i smaken. Men prova vettja. Ett måste för mig är att avokadosmaken inte känns så jag brukar ta den större mängden kakao.

Till 4 portioner behöver du:

3 mjuka avokado
ca 15 dadlar (färre om stora dadlar)
½-1 citron, saften av
1 ½-2 dl kakao
1 tsk malen ingefära
½-1 dl vatten
flytande honung
en liten nypa salt

Så här gör du:

Gröp ur avokadoköttet. Kärna ur dadlarna.
Mixa avokadoköttet, dadlarna, citronsaften, kakao, ingefära och vatten till en len mousse.
Smaka av med honung och en aning salt. Ställ kallt en stund före servering.
Servera gärna med frukter och/eller bär.

hälsosam chokladmousse

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s