Hälsosamma chokladbollar

Energibollar, hälsosamma chokladbollar, dadelbollar eller helt enkelt bara galet goda chokladbollar – de får heta lite olika varje gång jag gör dem. Men jag svänger ihop dem ganska så ofta. Tycker de är så goda! Söta och friska på samma gång, chokladiga förstås å så lite sega. Mitt nya godis!
Blandningen av nötterna brukar variera efter vad jag har hemma men ofta tar jag hälften-hälften av hassel och cashew. De frystorkade jordgubbarna har jag hittat hos Saltå Kvarn.

Det här har jag i dem:

200 g färska urkärnade dadlar
1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
2 msk kokosolja
3-4 msk kakao
3 krm vaniljpulver
en liten nypa flingsalt
frystorkade små jordgubbsbitar

Så här gör jag:

Mixar allt utom jordgubbsbitarna till en hyfsat jämn massa.
Rullar till bollar och rullar då samtidigt in jordgubbsbitar i varje boll.
Lägger bollarna på ett fat, lägger plastfolie löst över och ställer i kylskåpet. De behöver några timmar där för att ”sätta sig” och bli lite sega och framförallt för att de torkade jordgubbarna ska mjukna. Men sen håller de sig jättegoda i kylen ett par dagar (längre än så här de aldrig räckt så jag vet inte hur länge de håller sig exakt :-))

Det går givetvis att rulla dem i kokos, hackade nötter eller kakao… Bara fantastin sätter gränser.

hälsosamma-chokladbollar

2 reaktioner på ”Hälsosamma chokladbollar

    • Åh nej vad tråkigt att höra! :(
      Jag är själv inne på min andra stavmixer men det var nog främst hög ålder som tog död på den första, eller ja den hade nog gjort sitt liksom. Hoppas min nuvarande håller länge – klarar mig inte utan stavmixer! :)

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s