Rågflingegröt med torkad frukt

Havregrynsgröt, det äter jag flera dagar i veckan. Jag älskar det! Men ibland försöker jag variera mig lite. (Det känns som att man bör det… fastän jag skulle kunna leva på havregrynsgröt med banan resten av livet tror jag.) Rågflingegröt är hur som helst ett sätt att göra det på!

Till 2 portioner behöver du:

2 dl rågflingor
4 ½ dl vatten
1 dl torkad frukt i små tärningar (jag använde 2 fikon och 4 aprikoser)
en nypa salt

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka på svag värme i 4-5 minuter. Rör om då och då under tiden.
Servera med någon form av mjölk.

rågflingegröt-med-torkad-frukt

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s