Om (mat)livet just nu

Den här veckan var en bra vecka. Hemköp har nämligen sålt ekologiska bananer för 10 kronor kilot. 7 ½ kilo av de bananerna hamnade hemma hos mig. Köpte dem i ett par omgångar under lucherna på jobbet för där jag arbetar har vi en Hemköpsbutik i närheten. Mina kollegor tyckte nog att jag var lite knasig när jag kom bärandes på dessa mängder med bananer men jag äter mycket banan och är verkligen förtjust i dem!

Bananerna är ett bra exempel på hur jag lever just nu när det gäller kosten. Jag äter ganska mycket av få saker. Nice cream, bananpannkakor och havregrynsgröt med banan exempelvis, därav alla bananer.

chokladbananglass

På framförallt söndagkvällarna är det ”food prepping” som gäller. Fast andra dagar funkar bra för prepping de också – i fredags kväll, när andra kanske var på krogen, stod jag hemma och gjorde sex matlådor med bönpasta och quornfärssås haha!
Tidigare var det mest lunchmaten jag förberedde, nu förbereder jag ofta lådor både till frukost, lunch, mellis och middag.

En del kanske tycker att det låter hemskt tråkigt men jag tycker att det är helt suveränt! Det som däremot kanske är lite trist är att jag inte haft så mycket att blogga om. Det känns ospännande att berätta om mitt ensidiga liv för andra, även om jag själv mår mycket bra av det.
Å andra sidan inspireras jag mycket av andras ”resor” vad gäller hälsa, kost, träning och vikt. Så kanske ska jag dela med mig mer av min resa? Jag provar kanske lite smått så får jag se om ni verkar hänga med på det så att säga.
Ni kanske minns från tidigare att jag velat hålla bloggen ganska strikt inom recept, produkttips och sådant, inte skriva för mycket om annat som händer i livet.

Men hur går det då och varför lever jag så här?
Det är en lång historia som jag gärna kan berätta mer om en annan gång (men nu börjar detta inlägg bli så långt). För att göra den kort så har jag haft lite problem med vikten sen jag var barn, likaså att hantera mitt ätande på ett sunt sätt. Jag har ofta ätit saker jag inte mår bra av och även om det varit bra saker så har jag ätit för mycket av dem. Dessutom har jag varit en känsloätare, ätit när jag varit stressad eller deppig mm.

Allteftersom åren gått har jag lärt mig mer. Mer om MIG, vad JAG mår bra respektive mindre bra av att äta och dricka. Hur jag kan göra bättre val som fungerar för MIG. För det här är viktigt anser jag – man måste hitta ett sätt som passar en själv.  Man kan lyssna på andra, inspireras och få tips och råd. Men man måste känna efter vad som kan tänkas fungera för just mig.

Under det senaste halvåret har jag börjat landa i ett sätt att leva som fungerar väldigt bra och som får mig att må väldigt bra. Därmed inte sagt att varje dag är en dans på rosor, men som sagt, jag börjar landa. Det syns på vikten vilket är roligt! Känner mig positiv inför framtiden. :-)

Vikt

Det får räcka för idag.
Låt mig gärna få veta ifall sådana här saker är något ni vill att jag skriver mer om eller inte. Annars kanske jag flikar in det här och var så får framtiden utvisa vad det blir av det.
Avslutar med ett par passande bilder. En typisk middag här hemma just nu – bönbiffar med ärtpesto, sötpotatispommes med sesamfrön och en väldans massa grönsaker. Nyttigt, gott och lättlagat, vilket är gemensamt för det mesta jag äter numera.
Och ett av våra frukt- och grönsaksfat här hemma. Två tre stycken sådana har vi nästan alltid proppfulla numera! Tidigare fick jag ibland lov att kasta frukt och grönsaker för jag/vi hann inte äta upp dem, men nu går de åt som smör i solsken! Inte minst bananerna. ;-)

Sallad-med-bönbiffar

Fruktfat

2 reaktioner på ”Om (mat)livet just nu

 1. Du får gärna skriva om din resa om det är något du vill men just vikt och siffror tycker jag är ganska jobbigt och triggande.

  • Hej, och tack för din input! Den tar jag till mig.
   Detaljerat om viktnedgång kände inte jag heller är så passande i bloggen. Tänkte först redigera bort siffrorna i viktnedgångsbilden men kom sen på att de inte betyder något ändå, om man inte vet hur lång jag är, vad jag har för kroppsbyggnad mm, så jag struntade i det. Valde dock att ta med bilden för att visa på trenden, att det går åt rätt håll!
   Hälsa är många olika saker (enligt min åsikt) och däribland en hälsosam vikt.

   Hur som helst, jag ska tänka ännu mer på att försöka undvika ett negativt triggande.

   //Ullis

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s