Bamboo Steamer

Det här min Bamboo Steamer, som jag nämnde i det här inlägget nyligen. Inköpt på Clas Ohlson vilket nog inte är det första stället man tänker på när man vill inhandla en ångkokare i bambu. Snarare en ”kinabutik” kanske.
Att Clas Ohlson blev mitt val av inköpsställe beror på två saker – att jag har en sådan butik nära mitt jobb (eftersom när jag plötsligt en dag insåg att jag behöver en ångkokare i mitt liv ville ha den på dagen!) och för att jag såg det praktiska pappret de säljer som är tillbehör.

Det är den första ångkokare jag äger så jag har ingen att jämföra med. Hur kvaliteten är jämfört med andra Bamboo Steamers vet jag inte men resultatet blir i alla fall bra. Och det där ångkokningspappret, det är verkligen smidigt! Har redan bunkrat med fler förpackningar sådana. Annars kan man exempelvis lägga olika typer av blad i botten eller klippa till sitt eget papper av ett ark bakplåtspapper.

Bamboo Steamern placeras ovanför kokande vatten. I en wok (vilket jag gör) eller på en kastrull. Och maten ångkokas helt enkelt. Ett hälsosamt sätt att tillaga och väldigt gott. Jag har ännu bara ångkokat grönsaker men de blir fantastiskt krispiga och goda!
På nätet finns massor med tips om olika ångkokare och hur man använder dem.

Länkar till produkterna hos Clas Ohlson: ångkokaren och ångkokningspappret.

bamboo-steamer

steam-paper

bamboo-steamer

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s