Chokladchiamousse med banan och kakaonibs

Åh vad jag har njutit av denna morgon! En stilla frukost utan stress nere i växthuset, den första i år. Det är inte så att jag gnäller över att det varit så hektiskt under de senaste veckorna, för det allra mesta har varit roliga saker, men det har bara varit så himla mycket på en gång… Och just att äta frukost bland mina odlingar, det har jag inte funnit tiden för. Förens idag då!

Chokladchiamousse toppad med skivad banan och kakaonibs. Hett vatten med färsk ingefära och pressad lime i muggen, och så en halv mini-mango och ett halvt färskt fikon. Den där mangon alltså, det måste ha varit den godaste jag ätit någonsin tror jag. Vad är det för sort de där små? Pakistansk? Vet inte men jag hittade den hos torghandlaren. Får bege mig dit för att köpa fler helt klart.

Plitar ner receptet på moussen. Tack vare den kan du äta dessert redan till frukost, bra va?!
Så god!

Efter det ska jag städa huset och åka å handla mat. Men vi hörs snart igen för nu är jag tillbaka för att skriva lite oftare.

Till en portion behöver du:

3 msk chiafrön
2 msk raw kakaopulver
2 dl mandelmjölk (osötad)
1 msk lönnsirap (alt. agave eller honung)

Så här gör du:

Blanda chiafrön med kakao. Tillsätt mandelmjölken under vispning. Tillsätt sötningen och vispa lite till. Vispa då och då under de närmaste minutrarna, detta för att moussen ska bli fluffig. Häll sedan upp i glas och ställ kallt, gärna så länge som över natten.

Toppa med något gott tillbehör vid servering.

chokladchiamousse

I växthuset i år finns gurka (har skördat tre stycken hittills), tomat, paprika, snackpaprika, chili och olika örter. Paprika och chili är första året jag har, väntar med spänning på om det blir något gott att skörda från dem!

växthusfrukost

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s