Mat i midsommar

Det är sällan vi firar en traditionell midsommar. Med små grodorna och med sill och nubbe. Ibland är vi hos goda vänner och grillar, ibland är vi hemma bara Peter och jag. Förmodligen grillar vi då också. Och äter färskpotatis förstås – jag älskar färskpotatis! :)

I år åker vi till mina föräldrar över dagen. Något ska vi väl äta förstås men jag vet inte exakt vad. Vi brukar höras innan på telefon, min mamma och jag, för att planera maten. Jag menar, det är ju nästan lika roligt som att faktiskt äta den! Men av någon anledning så har vi inte lyckats göra det än. Så jag har tjuvstartat lite.

rabarberdricka

Just nu gör jag rabarberdricka till oss alla. Den passar fint en dag som midsommarafton.
Potatis har jag bestämt att det måste bli (till grillat skulle jag tro) och vad passar väl bättre till det än min favorit Salsa Romesco. Så till sådan har jag köpt ingredienser.

salsaromesco

Något annat jag handlat till är Chickpea of the sea. Den röran har jag ätit men inte lagat till själv tidigare. Så god! De andra får äta röran på bröd, själv tänker jag rulla in den i salladsblad. Ja, de andra får ju också sallad om de vill förstås.

Om de andra äter sill så äter jag nog kall marinerad quorn.
Det är väl så långt jag kommit i planeringen. Jag misstänker att mamma gör en dessert. Om inte så kommer jag att föreslå jordgubbar med (mandel)mjölk för det är jag så väldans sugen på!

PS. I förra inlägget så skrev jag fel mängder i receptet på chokladchiamousse. Jag såg det först efter någon timme och rättade det då. OM du sparade ner en skärmdump på receptet innan rättningen så är det alltså fel på det!

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s