När gästerna sätts i arbete

Förra veckan hade vi ett par goda vänner över på middag. Strax efter att de stigit innanför dörren satte jag dem i arbete. (Jag hoppas och tror att de uppskattade det!)
Jag ställde fram en bricka åt dem ute på altanen, fylld med blandade godsaker, valda helt utan tanke på en röd tråd. En bra utmaning för dem att fixa en fördrink åt oss på tänkte jag!

Mousserande vin, vodka med fruktiga smaker, hemmagjord rabarberdryck, hjortronlikor, gin, lime och nektariner. Isbitar och sugrör fanns med också förstås.
Och så klart att de lyckades blanda till en varsin god drink åt oss! :-)

När vi druckit upp gjorde var och en sin egen drink. Vi smakade på varandras och kunde konstatera att vi lyckats blanda ihop totalt fem ganska så olika drinkar!

drinkblandning1

drinkblandning2

Jag var lite sen med förberedelserna av varmrätten, ja ni kan ju själva se bombnedslaget som ägt rum i köket haha! Så vad gör man? Jo man ber om hjälp även med den.
Herrarna fick forsätta sippa på vinet vi druckit till förrätten, och vi tjejer satte igång med att få lite pasta på bordet. Jag fixade långa plattor av den färska pastadegen och kompisen gjorde raviolisar av dem. Och vilka raviolisar sen! De finaste jag sett. Hädanefter lär vi ju sätta henne på kökstjänst varje gång de kommer hit. ;-)

Kvällens tre rätter var för övrigt dessa. Också utan en röd tråd… asiatiskt och italienskt… funkar utmärkt om du frågar mig!

ravioli2

ravioli1

2 reaktioner på ”När gästerna sätts i arbete

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s