Overnight chia oats

Den här veckan tänkte jag bjuda på frukostinspiration!
Just frukosten har jag under de senaste månaderna börjat att variera allt oftare. Men oavsett om jag ska äta min gamla klassiker havregrynsgröt med banan eller något annat så längtar jag alltid till frukosten! Så snart jag ätit upp den börjar jag längta till nästa morgon. Jag ÄLSKAR frukost! :)

Den här overnight chia oats-varianten tycker jag är mycket god, en favorit helt klart. När jag tittade igenom bilderna jag tog på gårdagens portion så insåg jag att jag inte lyckats ta en enda bild där den ser god ut också… Kanske är det så att den helt enkelt inte gör det… En beige-gul sörja som den är… Men det rätten inte har i utseende, det tar den igen i smak. Och enkelhet och nyttighet!

Jag brukar mosa tinade bär lätt i botten på en djup skål och sedan hälla oats:en ovanpå. När man sedan rör om kommer de härliga bären fram och det är dags att hugga in.
Vanligast just nu är en blandning av svarta vinbär och jordgubb vilket jag har mycket av i frysen. Det passar fint till tycker jag.

Till en (stor) portion behöver du:

1,25 dl havregryn
1 msk chiafrön
1 msk russin
2 ½ dl nöt- eller sojamjölk
100 g mosad banan
(150 g bär)

Så här gör du: 

Häll havregryn, chiafrön och russin i en skål eller i en burk och rör om.
Tillsätt mjölken och den mosade bananen och rör om noga (vi vill inte att chiafröna ska klumpa ihop sig). Täck med lock eller plast och ställ i kylskåpet över natten.
Ät tillsammans med bären.

Jag brukar låta min burk stå framme i rumstemperatur en stund innan jag äter, så att röran inte är så kall.

overnight-chia-oats

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s