Vad jag äter under en dag

Jag vet inte hur det är med er, men jag kan bli väldigt inspirerad av att se vad andra äter under en dag. Åtminstone av sådana som äter ungefär som jag redan gör eller så som jag vill äta. Sådan mat som lockar mig helt enkelt.
Ett ganska märkligt fenomen egentligen… att bry sig så mycket om vad andra stoppar i sig… Men för mig kan det kännas lite som att läsa en kokbok eller recepttidning.

Här följer en matdag i mitt liv, närmare bestämt gårdagen. Allt jag åt och drack förutom vatten. (Och vitaminer och mineraler, vilket inte är så många. Får kanske skriva ett inlägg om det vid tillfälle.)
Kommentarer om dagen finns under bilderna.

Frukost
Overnight chia oats med banan, bär och russin.
frukost-overnight-chia-oats

Lunch
Bönpasta, quornfärssås med svarta bönor. Broccoli med vitlök och chili. Pumpafrön.
lunch-bonpasta-quornfarssas

Mellanmål
Torkade aprikoser, cashewnötter, Pepsi Max.
mellanmal-aprikos-cashew-pepsi

Middag
Grönkålsbites, quinoa i tomatröra.
middag-quinoa-gronkalsbites

Kvällsmål
Silken tofu bowl (silkestofu, bär och vaniljpulver).
kvallsmal-silken-tofu-bowl

Det här var en torsdag och en typisk vardags-matdag för mig under det senaste året ungefär. Vad gäller typ av mat.
Det som dock är speciellt just nu är att jag ligger på ett kaloriunderskott, främst på vardagarna. (För att tappa oönskat fett alltså.) Men en liten mängd mat och/eller väldigt få kalorier är inte min grej. Jag vill och behöver ha mycket och mättande mat, annars fungerar jag inte.

Igår var jag ledig från jobbet (vilket gjorde det enklare att fota maten) men då jag ofta foodpreppar min mat för veckans alla fem vardagar så har måltiderna sett i det närmaste identiska ut alla dagar denna vecka. Helgen blir, och brukar oftast bli, annorlunda. Med lite guldkant liksom.

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s