Om Madeira och livet

Nu var det ett tag sedan jag skrev.
Saker kom emellan. Små världsliga saker som mycket jobb, aktiviteter på fritiden och en semesterresa till Madeira. Sådant man lätt kan gnälla över (övertid på jobbet) och sådant som är roligt men som tar upp mycket av ens tid. Fast när man förlorar någon känns de sakerna så små…

I början av oktober gick en älskad familjemedlem bort. För tidigt och för plötsligt efter en tids sjukdom. Det sägs att livet går vidare, och ja, det har det väl gjort på många sätt. Men samtidigt har vi haft svårt att hitta tillbaka till det. Till glädjen och vardagen. Livet är inte detsamma längre. Visst skrattar vi här hemma och skojar med varandra, men varje skratt följs av sorg fortfarande. Leendena dör ut när insikten om att han är borta för alltid återigen kommer över oss.
Jag vill att såret läker fort fort fort! Samtidigt som jag inte alls vill glömma. Att klara av att minnas är vad jag vill göra.

Nåväl… Att laga mat har inte varit prioriterat här hemma på sistone… Hämtmat, gröt, mackor och annat som varit enkelt att fixa fram har stått på menyn. Igår kväll åt vi middag ”på riktigt” igen. Tillagad med hjälp av en kryddmix på påse visserligen men det kändes äntligen lite roligt igen! Och igår hämtade jag ut ett par kokböcker jag beställde tidigare i veckan. La visserligen undan dem när jag kom hem, utan att ens öppna dem… men läsa-recept-suget kommer snart, det är jag säker på!

Mitt i all sorg åkte vi till Madeira för en veckas semester. En resa bokad sedan länge. Det kändes lika fel att åka som det kändes rätt… Men i samråd med vår familj tog vi beslutet att åka.
Det blev en bra semester. Annorlunda men vi hade det bra. Den gav oss tid till att prata och att minnas. Att både gråta och skratta. Och att vara tillsammans, bara Peter och jag.

Lusten att skriva en reseberättelse med fokus på maten vi åt (som jag gör ibland) infinner sig inte… Dessutom fotade jag nästan ingenting under resan. Särskilt inte mat. Men jag vill nämna att jag verkligen rekommenderar Madeira som resmål. Den portugisiska maten var väl i och för sig ingen höjdare, väldigt smaklös tyckte vi. Däremot hade vi sett innan att många riktigt bra indiska restauranger skulle finnas i staden Funchal där vi bodde (och vi älskar indisk mat!). Det stämde – tre indier besökte vi och de var fantastiska! Det fanns fler att välja på men vi ville prova lite annan mat också. ;-)

De få foton vi tog (mest mobilfoton) beskriver rätt bra hur vår vecka på Madeira såg ut…

… vi satt mycket (pratade och mindes), bland annat på vår balkong på hotellet på kvällarna…madeira1

… och vid linbanans topp, tittandes på gondolerna som outtröttligt åkte upp till toppen och sedan ner igen.

madeira2

När vi inte satt så promenerade vi. Vi gick och gick och gick… Med guide på vacker levada-vandring…

madeira4

… och längs strandpromenaden vid skymningen.

madeira3

Jag fastnade på några enstaka bilder, som här när vi var på rundresa med buss en mulen dag och stannade till för att titta på utsikten över Porto Moniz.

madeira5

Tack för att jag fick skriva av mig…
Vi hörs snart igen.
Kram

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s