Söndagsfrukostar (en nyhet hemma hos oss!)

Peter och jag äter de flesta ”matiga” måltider här hemma tillsammans, alltså luncher och middagar. Något vi nästan aldrig äter tillsammans däremot är frukost. Varken samtidigt eller med samma innehåll.
På vardagarna äter jag frukost på jobbet och Peter hoppar oftast över den. På helgerna äter han före mig (jag är lite mer morgontrött) och vi äter helt olika saker. Jag väljer overnight oats, kokt gröt, ugnsbakad gröt, chiapudding, smoothie, smoothiebowl eller bananpannkakor. Bortsett från bananpannkakorna som jag ibland gör på ägg så är det veganskt och endast med ingredienser jag mår bra av. Jag mår dåligt av mjölkprodukter numera och tycker dessutom att de i många fall är helt onödiga.
Peter, han äter ostmackor (mjukt bröd) alternativt sockrad yoghurt med müsli. Gärna en sötad granola.

Ni hör ju själva… vi är ljusår från varandra när det gäller frukost… och det är så tråkigt! Dessutom vill jag att han ska äta nyttigare.
Efter lite övertalning fick jag nyligen igenom att vi ska äta frukosten tillsammans en dag i veckan, och att jag väljer innehållet i den och fixar allt. Han fick välja dag och tid och valde söndagar klockan 08:00. Idag var det premiär!

Lite tokig dag att börja på… vi var nämligen på fest igår och kom hem tidigt i morse kan man säga… Så frukosten serverades 09:20 istället. (Och att stryka duken – inte direkt högt prioriterat när jag steg upp ur sängen haha!)
Det som serverades var enkelt, eftersom jag hade festen med i beräkningen. Menyn var anpassad efter min käre man. Min plan är nämligen att sakta men säkert få över honom på min sida vad gäller frukostvanorna. Att smyga in det nyttiga. Så jag offrar mig så här i början, det låter gnälligt men är så jag känner.
Första steget – någonting annat än enbart mjuka ostmackor eller yoghurt!

Fortsättning följer!

På dagens frukostmeny:

sondagsfrukost1

sondagsfrukost2

2 reaktioner på ”Söndagsfrukostar (en nyhet hemma hos oss!)

  1. Pingback: Söndagsfrukost | Vego Inspira

  2. Pingback: Söndagsfrukost – Vego Inspira

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s