En liten uppdatering + söndagsfrukost

Hej vänner!
Nu var det så där länge sedan igen som jag skrev här. Luften gick helt ur mig när julledigheten började… Det var en jobbig höst. Sorgen efter min älskade svärfar som gick bort i höstas framförallt, men också mycket att göra inom flera områden. Både roliga och mindre roliga saker men det var på tok för mycket. Både Peter och jag har dessutom haft problem med sömnen sedan hans pappa gick bort och har fortfarande, så vi är rätt slut. Men bortsett från det så börjar livet ändå gå mot en slags ”normal” vardag igen. Åtminstone till en del.

Julen firade vi hos Peters mamma. Lugnt och stilla med glögg, god mat & dryck och Kalle Anka förstås! Fast jag kände ingen större julstämning någon av dagarna kring jul och kände inte direkt för att laga mat heller. Svängde ändå ihop nya varianter av auberginesill och ”köttbullar” (gjorda på soja) men ingen av dem blev särskilt bra… Bra blev däremot rödbetssalladen som jag i år gjorde mjölkfri. Använde havre-fraiche istället för ko-crème fraiche som jag tidigare haft.

Nyårsmiddag åt vi tillsammans med två andra par och deras barn. Peter och jag stod för tilltugget till fördrinken, i övrigt hade vi förmånen att få slå oss ner vid dukat bord.

Så vi har haft det bra. Bara lite trött och slitet…
Hoppas vara mer piggelin snart igen! :-)

Nog om det. Våra söndagsfrukostar tog paus under helgerna men idag var det dags igen. Om än ganska så enkel men inte mindre god för det!
Havregrynsgröt toppad med banan, torkade katrinplommon, chiafrön och kanel, till det sojadryck. Peter fick dessutom julknäckebröd med smör och ost. Hade tänkt ta en skiva knäcke själv tillsammans med en skiva vegansk ost från Astrid & aporna men var så mätt efter gröten att det inte blev av.
Ett stort glas vatten, ett lagom glas färskpressad apelsin och ett litet glas ingefärsshot fick vi i oss också.

havregrynsgrot-med-plommon-banan-chia

Hej! Vad har du på hjärtat? :)

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s